Riso satsade allt på ett starkt kort

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERAD: 27 september 2023
UPPDATERAD: 28 september
Lars Andersson, regional dealer manager på Riso, i samtal med mässbesökare.

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som den nya modellen visades för den skandinaviska publiken.

För Riso var det fullt upp i montern och Sign&Print fick återkomma många gånger innan Lars Andersson, regional dealer manager, var ledig från kundsamtal. Det var så klart en positiv signal för hur mässan fallit ut för företaget.

– Det har gått över förväntan. Det här året känns som att vi är tillbaka på riktigt efter pandemin. Det har varit väldigt bra besökarantal och många som är intresserade av inkjet. Det är många som är positiva till de stegen som vi har tagit i vår utveckling kvalitativt men också prestandamässigt. Det känns absolut som vi har en bra framtid och intressant plattform att stå på framöver, säger Lars Andersson.

Riso tog med sig bläckstråleskrivaren Valezus T1200 till Sign&Print-mässan.

T1200 är en produktionsskrivare för stora volymer och kan skriva ut 165 färgsidor i minuten ensidigt. Riso har en ambition att kunna hjälpa tryckerier som har det lite tufft.

– Det finns ett segment idag där man har svårt att fylla maskinerna, specifikt om man står med stora pressar. Då pratar jag inte om den privata sektorn utan mer den kommunala sektorn. Där kan vi göra skillnad med vår teknologi, säger Lars Andersson.

Fyller ett hål med inkjet-erbjudandet

Han säger att det är viktigt att se hur marknaden faktiskt ser ut. Det är något han tycker avspeglar sig på mässan.

– Det är både högt och lågt. Alla våra kollegor har jättefina maskiner och bra kvalité men det behövs något mer än bara toner och laser i hög kvalité och det är det vi står för, det komplementet, säger Lars Andersson.

Har ni fått några nya affärer med anledning av mässan?

– Det känns onekligen så. Vi har en affär vi stängt under mässan och en som ligger väldigt nära till hands. Det känns superkul. Nu ser vi fram emot Drupa i maj. Det blir kul att träffa branschen i en större skala för  det var länge sen sist. Då hoppas vi kunna visa upp lite nyheter.

Läs vidare

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

Nu lanseras Ricohs B2-inkjet: "En ny nivå av prestanda"

Nu står det klart att Ricoh är redo att lansera sin Pro ProTM Z75. Det är den första B2-perfekterade, arkmatade vattenbaserade bläckstrålepressen. Den spås accelerera den digitala transformationen för tryckföretag, enligt tillverkaren.
Commercial-printers-preview-the-RICOH-ProTM-Z75-B2-sheetfed-inkjet-press-designed-to-enab_tcm96-46409

De vill erbjuda professionell tryckteknik för små företag

Roland DG vill demokratisera professionell grafisk produktion genom att ge hemmakontor och småföretag tillgång till avancerad utskriftsteknik. Det gör företaget genom flera nylanseringar.
versastudio-bn2-20

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1