Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERAD: 29 september 2023
UPPDATERAD: 29 september
Mikael Sandberg, vd på Folier.se, vid Epsons DTG-printer SureColor SC-F2200.

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.

Folier.se har riktat in sig på att bland annat hjälpa företag att komma igång med olika trycktekniker och material. Bolaget startade i Södertälje men har sedan två år tillbaka flyttat till större lokaler i sörmländska Vagnhärad. Nästa år firar de tio år.

Den färskaste nyheten för Folier.se är Secabo DTF MultiCut pro.

– Den kan skära ut printad DTF-folie och sublimeringsfolie. Det är ett förhållandevis snabbt arbetsflöde. Det är mycket besparande för många. Det är mycket idag som skärs mer manuellt så det gör mycket för den som producerar stora mängder, säger Mikael Sandberg, VD.

Nytt bläck i Epsons nya DTG-skrivare

Företaget visade också upp Epsons DTG-printer SureColor SC-F2200. Det är den tredje generationen DTG-skrivare från Epson som används till digitaltryck på textil.

Skrivaren kombinerar utmärkt bildkvalité med bättre produktionshastighet, reducerad printkostnad och support för de senaste DTF-teknikerna enligt Folier.se. Den har också ett nytt bäck, UltraChrome DG2, som ger bättre kvalité på flera olika material.

Hjälper nystartade företag

Mikael Sandberg tycker att mässan har varit bra med mycket att göra.

– Det var annat intresse för vissa maskiner första dagen jämfört med andra dagen. Det där vet man aldrig innan. Pratar man med en annan monter så har det helt andra upplevelser. Jag hoppas att vi får många människor vi kan kontakta i efterskott. Sedan är mycket att möta våra kunder till vardags och massor av nya, och visa vad vi har och kan erbjuda.

Vad har ni för kunder?

– Det är företag. Ofta de lite mindre och inte de riktiga storproducenterna. Men även andra in house, kommuner och de som är nystartade. Vi har allt vårt sortiment online och det tilltalar att man kan sitta och titta när man ska börja på något nytt, säger Mikael Sandberg.

Läs vidare

Primotek ger sig in i etikettbranschen

Återförsäljaren Primotek tar steget in i etikettbranschen. Med den digitala etikettstansen JingWei RSF-300 vill de nå aktörer med mindre volymer och stort behov av flexibilitet.
DSC_4645

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera