Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERAD: 29 september 2023
UPPDATERAD: 29 september
Sam Hansson på H-tryck bjöd kunderna på glass.

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.

– Vi kör rätt hårt på våra bägare, muggar och popcorn-bägare, säger Sam Hansson, delägare i familjeföretaget från Markaryd som har 55 anställda.

H-tryck producerar också muggar med enkelvägg för till exempel espresso eller milkshake.

– Sedan har vi också med dubbelvägg som den här kaffemuggen som tål lite mer värme, säger Sam Hansson.

Det finns också en glassbägare med lock som också funkar till torkad mat eller nudlar.

”Allt annat säger vi nej till”

H-tryck arbetar med papper och kartong.

–Det tunnaste papper vi har är wrap- eller hamburgerpapper på 80 gram. De tjockaste vi har är på 350 gram, säger Sam Hansson.

H-tryck ger också ut en produktkatalog och prislista.

– Här kan du se allt vi gör och allt annat säger vi nej till, säger Sam Hansson.

I katalogen går det direkt att se vad till exempel 1000 kaffemuggar kostar.

– Du kan ladda ner stansmallen och göra ditt eget original, säger Sam Hansson.

Inga direktkunder för H-Tryck

H-tryck har inga direktkunder utan säljer vidare till företag som tryckerier, presentreklam och skyltföretag.

– Förhoppningen med mässan är att träffa befintliga kunder och nya. Vi har haft fullt upp. Det är positivt. Vi bjussar på smoothie och glass så folk kommer! Vi är bara två så vi har knappt hunnit äta, säger Sam Hansson.

Glass i stora och små lass, för H-trycks bägare.

Läs vidare

Stordalen öppnar hotell i boktryckeri intill Liseberg

Göteborgs stad och nöjesparken Liseberg vill ta till vara på den industrihistoriskt viktiga byggnaden som Rundqvists boktryckeri lämnade för ett år sedan. Nu står det klart att fastigheten intill besöksmålet blir hotell.
FotoJet-(27)

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

"Oväntat kraftig" marknadsnedgång på pappersprodukter

Exportnedgången på massa- och pappersmarknaden är nu ett faktum, skriver Skogsindustrierna i sin senaste kvartalsrapport. Det ekonomiska läget har påverkat efterfrågan på grafiskt papper när annonsmarknaden viker. Men det finns tecken på återhämtning.
pappersindustrierna

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1