Så kan det smarta tryckeriet skapas

PUBLICERAD: 29 september 2023
UPPDATERAD: 29 september
Martin Weberg, Oscar Runesson Stenmark och Lars Lindberg representerade Heidelberg på mässan. Foto: Anja Degerholm

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om ”The Smart Print Shop”, men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 

Under Heidelberg Commcercial Days, veckan efter mässan, presenterades nya digitalpressen Versafire LP som är en toppmodell inom tonersegmentet. Innan eventet avslöjades att denna maskin innehåller ett antal innovationer såsom utökade diagnostik- och underhållsprogram samt bättre kvalitet på ett bredare utbud av media. Den är även utrustad med en helt ny front-end – Prinect Digital Front End 2 (DFE).

– Det är en flexibel produktionsmaskin som kan köra 135 A4-sidor i minuten. Den bygger på samma plattform som nya Ricoh Pro C9500, men med Heidelbergs egna RIP:ar för arbetsflödet. Tyvärr fick vi inte med den hit till mässan, men vi kan i alla fall berätta om den för besökarna, säger Oscar Runesson Stenmark, Prinect & Digital Specialist på Heidelberg Sverige.

Istället var det de mjukvarulösningar som Heidelberg erbjuder som stod i fokus, för allt ifrån offset och digitaltryck till etikett och förpackning. Bland annat har dotterbolaget Zaikio utvecklat en molnbaserad kundportal med appteknologi. Där kan användaren till exempel följa sin produktion i realtid och även jämföra sig med andra användare runtom i världen i samma ”kluster”. I portalen finns även webbshop, onlineutbildning samt tillgång till data och analyser.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1