Unitedprint satsar på nytt stockfoto-samarbete

PUBLICERAD: 6 oktober 2023
UPPDATERAD: 9 oktober
Unitedprint ger sina användare tillgång till Pexel.coms bildarkiv. Foto: Pressbild

Unitedprint och dess varumärke Easyprint inleder ett samarbete med stockfotoföretaget Pexels.com. Nu får företagets kunder tillgång till tre miljoner royltyfria gratisbilder. De rullar också ut en satsning på att låta användarna utforska sina trycksaker i en 3D-miljö.

Easyprint har ett gratis designverktyg med steg för steg-instruktioner och upp till 12 miljoner mallar för till exempel flyers, vykort och visitkort. De vänder sig främst till mindre företag och privatpersoner.

Det nya samarbetet innebär att Easyprint-användarna får nyttja Pexels.coms utbud utan begränsningar.

– Partnerskapet gör att våra kunder kan ta sin kreativitet till en helt ny nivå, utan någon kostnad, säger Fabian Frenzel, vd på United print.

”Befäster vår position”

Men det är inte den enda nyheten från Unitedprint. De satsar nu produktvisualiseringar i 2D- och 3D. Funktionen gör att användarna kan dela sina trycksaker digitalt, animerat i 3D.

Det gör att användaren kan vrida och vända på produkten 360-grader i en 3D-vy.

– Kombinationen av högkvalitativa stockbilder, ett brett utbud av gratis designmallar för digitala och tryckta produkter och interaktiva 3D-visualiseringar särskiljer vårt erbjudande på marknaden. Detta befäster vår position som en av Europas ledande web-to-print-leverantörer, säger Fabian Frenzel.

Fabian Frenzel på United Print i nytt samarbete med Pexels.com. Foto: Maik Kleinert/Pexels.com

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1