ZetaDisplay köper österrikiskt digitalt skyltföretag

PUBLICERAD: 6 oktober 2023
UPPDATERAD: 6 oktober

Det digitala skyltföretaget ZetaDisplay gör ännu ett storförvärv i och med köpet av österrikiska Peakmedia. Malmöföretaget vill vara drivande i konsolideringar på den europeiska marknaden inom digital signage.

ZetaDisplay har öppnat plånboken igen i och med förvärvet av österrikiska Peakmedia digital signage GmbH.

Det hela beskrivs som ett viktigt steg för ZetaDisplay för att ytterligare stärka bolagets marknadsnärvaro i DACH-regionen (Österrike, Schweiz och Tyskland) och övriga Europa. Företaget arbetar för att driva konsolidering på den europeiska marknaden för digital signage.

–  Det här senaste förvärvet kompletterar vår DACH-plattform genom att ytterligare stärka vår tillväxt och kvalitetsambitioner. Peakmedia-teamet, i tillägg till stark finansiell prestation, har en matchande entreprenöriell kultur och bidrar positivt till vår affärsutveckling, säger Per Mandorf, vd och koncernchef, på ZetaDisplay, i ett pressmeddelande.

2021 köpte ZetaDisplay tyska Nordland Systems (numera ZetaDisplay Germany) och arbetet för att fortsätta växa på DACH-marknaderna har fortsatt. Med tillskottet av Peakmedia till portföljen stärker företaget marknadsnärvaron både i DASH-regionen men även i andra delar av Europa där Peakmedia har kunder.

– Peakmedia tillför en attraktiv kundportfölj där vi kommer driva gemensamma tillväxt- och expansionsinitiativ över tid, säger Per Mandorf.

”Idealisk partner”

För Peakmedia är beslutet att ingå i en större koncern strategiskt. Bolaget vill säkra sin ambition att växa genom att integreras med en ledande internationell fullservicepartner.

­– När vi analyserade marknaden framstod ZetaDisplay som en idealisk partner som kombinerade liknande entreprenörskultur och värderingar samt en tilltalande internationell kundportfölj, Jonas Wilhelm.

Peakmedia kommer inledningsvis drivas vidare under varumärket som en del av ZetaDisplay för att dra nytta av den befintliga positionen på marknaden och som varumärke.

 

Läs vidare

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera