Forslinds tryckeri växer med textil- och dekaltryck

Foto: privat
PUBLICERAD: 10 oktober 2023
UPPDATERAD: 10 oktober
Vittonerskrivaren Xerox VersaLink C8000W är en av de senaste investeringarna som Jenny Forslind gjort i sitt tryckeri i Jämtland.

Forslinds tryckeri i jämtländska Hammarstrand har utökat verksamheten. Nu behöver de lokala företagen inte vända sig utanför kommunen för hjälp med textiltryck och dekalproduktion.

Jenny Forslind tog över Tryck och kommunikation i Hammarstrand förra sommaren. Då berättade Sign&Print om namnbytet till Forslind tryckeri och produktionen av trycksaker i mindre upplagor.

Sedan dess har mycket vatten hunnit strömma förbi i Indalsälven.

– Jag har investerat i två nya maskiner. Det är för att utveckla på trycksidan med textiltryck och dekaler. Det är lite småskaligt, säger Jenny Forslind.

Ny pjäs hos Forslinds tryckeri i Hammarstrand är också Rolands VersaSTUDIO GS2-24.

Nya i maskinparken är vittonerskrivaren Xerox VersaLink C8000W och en printer/plotter från Roland, VersaSTUDIO GS2-24, för enklare dekaler och textiler. Det var en välbehövlig investering för företaget som Jenny Forslind driver helt själv.

– Det var nödvändigt att investera. De tidigare skrivarna var gamla. Med vittonerskrivarna kan jag göra mer skyltar och trycka på ett helt annat vis.

Nu kan hon möta företagens behov av tryck på till exempel arbetskläder eller dekaler på fordon.

Har det funnits efterfrågan hos dina kunder eller kommer initiativet att börja med dekaler och textiltryck från dig själv?

– Det finns ingen direkt i vår kommun som har det utan då får man åka till grannkommunen så jag tänkte att det kanske borde finnas. Att det finns ett behov att fylla, säger Jenny Forslind.

”Har rullat på bra”

Sedan Jenny Forslind tog över verksamheten har hon haft tre stycken Konica Minolta Bizhub för att producera trycksaker.

– Jag gör tryck åt ett stort företag. Det är kataloger och bruksanvisningar som jag trycker varenda vecka så det rullar på. Det har väl rullat på bra ändra fram till efter semestern då det dalat. Det har väl med ekonomin i stort att göra. Det är flera som känner stiltje inom handeln. Man håller igen pengarna. Jag hoppas att ekonomin vänder och folk börjar handla. Företagen drar ihop och ser över sina kostnader men jag hoppas att det vänder, säger Jenny Forslind.

Trycker lokaltidning

Det lilla tryckeriet har dock flera ben att stå på. De producerar och trycker tidningen Ragundabladet, hjälper till med fotografering till ID-handlingar och säljer också kontorsmaterial och leksaker i sin butik. Tryckeriet har också kommit igång med en del storformatsproduktion.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1