Matig mässrapport ute nu

PUBLICERAD: 10 oktober 2023
UPPDATERAD: 10 oktober
Sign&Print nummer 571, snart i en brevlåda nära dig. Foto: Felix Alnemark

Nu lämnar det färska numret av Sign&Print tryckeriet! Vi rapporterar om affärer, visionärer och världspremiärer på Sign&Print Scandinavia. Det blir dessutom stor interiörspecial.

I det nya numret av tidningen bjuder vi på en maffig rapport från Sign&Print-mässan. Vi har träffat ett stort urval av utställarna som berättar om sina största produktnyheter inom segment som efterbehandling, storformat, skylt, material, skrivare och mycket mer. Vi berättar också om vem som vann World Wrap Masters Sweden och får representera Sverige i den stora tävlingen på Ferspa i Amsterdam nästa år.

Den nya tidningen har tema interiör. Vi berättar om de tidigare Gina Tricot-cheferna som startade den framgångsrika tapetfirman Belarte Studio, inredningssatsande Storbildsbolaget och hur folieringsexpertna på Skyltstället i Linköping förvandlade ett trist kontorshotell till en drömarbetsplats.

Vi har också besökt Canon Image Factory i Oslo där de kreativa applikationerna spelar huvudrollen.

Trevlig läsning!

Köp tidningen via vår shop, eller varför inte teckna en helårsprenumeration.

Läs vidare

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera