Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

PUBLICERAD: 10 oktober 2023
UPPDATERAD: 10 oktober
Juryns ordförande och Packnews chefredaktör Bo Wallteg var konferencier och prisutdelare. Designscenen på Empack var en perfekt plats för prisutdelningen.

Designscenen på Empack 2023 var platsen för prisutdelningen för Packnorth Award 2023. Sex glada vinnare tog den 5 oktober emot sina diplom som ett bevis på suveräna bidrag. Tävlingen arrangeras av Packnews med stöd av partners som Scanpack och Packbridge.

Packnorth Award är tävlingen som visar bredden i den nordiska förpackningsindustrin. Förutom från Sverige hade juryn bidrag från Norge, Danmark och Finland att bedöma. Mycket handlar för närvarande om lösningar som signalerar hållbarhetstänk, men flera bidrag kom även i kategorin Lyxförpackningar, där det snarare är lekfullhet tilltalande design som gäller.

I bildsvepet nedan finns de glada vinnarna plus lite mingel. Vill du veta juryns motiveringar till vinsterna så finns de på tävlingens sida, award.packnorth.se. Där finns också alla nominerade bidrag. I tidningen Packnews utgåva 4-2023 kommer vi även att visa de bidrag som inte nådde fram till nomineringarna.

Packnorth Award kommer tillbaka nästa år, den 1 februari öppnar vi för möjligheten att sända in bidrag. Prisutdelningen sker på Scanpack i oktober 2024.

Felix Helander var en av de fyra jurymedlemmarna. Han informerade om övriga jurymedlemmar, och juryarbetet och gjorde ett starkt jobb under prisutdelningen med att hantera diplom, blommor och champagne, samtidigt som han styrde de digitala trumvirvlarna och fanfarerna. Nästan värt ett diplom i sig!
FibreStrap (världens första växtbaserade bultband) vann i kategorin ”Cirkulära / hållbara förpackningar”.
Kategorin ”Livsmedelsförpackningar” var populär bland de tävlande. Vann gjorde ICA med sin ostförpackning av monomaterial.
”E-handelsförpackningar” var en annan populär kategori. Här är representanterna från RAJA som hade ett vinnande bidrag med en ny lösning för fyllnadspapper.
Nordisk Bioplastförening delar ut ett specialpris. I år vann Duni med innovationen ”Breeze Cups”. Denna utmärkelse har alltså inte bedömts av tävlingens jury.
Tidningen Packnews specialpris som utses av chefredaktör Bo Wallteg gick till Wellplast och deras förpackning för hantering och transport av uttjänta elbilsbatterier.
Vinnare i Kategorin ”Lyxförpackningar” blev en mini-årskalender från danska A.C. Perchs Thehandel.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1