Xerox drar sig ur Drupa

PUBLICERAD: 12 oktober 2023
UPPDATERAD: 12 oktober
Drupa äger rum den 28 maj-7 juni 2024 på Messe Düsseldorf. Foto: Pressbild

Det är bara drygt ett halvår kvar till Drupa och det går redan nu att se vem som har bokat en viss monter. Men Xerox, som hade bokat en monter, har försvunnit från den interaktiva hallplanen.

Det finns tydligen ingen annan förklaring än att Xerox valt att prioritera annorlunda. Det kan tyckas konstigt eftersom alla deras konkurrenter är där. Därför spekuleras det också om detta är ett mer strategiskt beslut som påverkar Xerox satsning på produktionstryck. Men det får tiden utvisa.

HP och Koenig största utställarna

HP har ockuperat hela hall 17, som visserligen är en liten hall, men sett till yta är de nog den största utställaren. De följs tätt av Koenig & Bauer i Hall 16, som upptar ungefär en tredjedel av denna hall, som även hyser Durst, Roland och Ryobi.

Heidelberg, som under många år hade Hall 1 för sig själv och var mässans största utställare, delar nu hallen med bland andra Müller Martini, Kolbus, Masterwork Group och Techotrans. Dagens hall 1 är en ny byggnad som ersätter de gamla hallarna 1 och 2. Heidelberg tar med sina nästan 4 300 kvadratmeter dock stor plats i hallen.

Slaget om inkjet

Hall 8A och 8B verkar vara där den stora inkjetstriden kommer att utkämpas. Canon är den största utställaren på det området, men även Ricoh, Konica Minolta, Fujifilm och Kyocera ställer ut i dessa hallar tillsammans med några asiatiska utställare, till exempel Han Glory, som förmodligen har tagit över Xerox monter.

Här kan du se den interaktiva hallplanen.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1