UV-printing i fokus under innovationsdagar

PUBLICERAD: 16 oktober 2023
UPPDATERAD: 16 oktober
Mimaki arrangerade sina Global Innovation Days senast i mars 2022. Då medverkade bland andra Peter Keijzer, moderator, Arjen Evertse, general manager för försäljning inom EMEA, Danna Drion, general manager marketing för Mimaki i Europa och Mark Sollman, produktchef EMEA. Foto: Skärmdump/Arkiv

Mimaki bjuder i slutet av oktober in till sitt digitala event Global Innovation Days. Det närmaste halvåret kommer företaget även att bjuda in till lokala fysiska events under det nya konceptet Application Days.

Global Innovation Days arrangeras för femte gången den 25-27 oktober och årets tema är UV-printing. Under de tre dagarna blir det ett antal webbinarier och diskussioner kring olika UV-teknologier och applikationer. De senaste lanseringarna inom detta segment, UJV100-160Plus och UCJV330-160, har också en given plats i programmet. Även andra UV-teknologier i Mimakis portfölj lyfts fram, inte minst för att visa kunderna hur detta kan leda till en mer hållbar produktion.

Läs mer om programmet och anmäl dig till Global Innovation Days via den här länken.

Rulle till rulle-skrivaren UCJV330-160 som släpptes i september tar plats i rampljuset under Global Innovation Days. Foto: Pressbild

Mimaki lanserar nu även Application Days som omfattar en serie med 200 events runtom i EMEA-området det kommande halvåret. Dessa arrangeras tillsammans med Mimakis lokala återförsäljare och partners. Tanken är att komma närmare kunderna så att de bättre ska förstå produkterna och vilken potential de har när det gäller innovation och nya affärsmöjligheter.

Varje event kommer att ha ett lokalt anpassat innehåll med live-demos, presentationer och diskussioner kring temat. Det kan till exempel handla om car wrapping, interiör eller ljuslådor.

– Huvudsyftet med dessa evenemang är att vi ska främja vårt stöd till kunder i EMEA som vill hitta nya sätt att växa sina verksamheter. Talarna kommer att erbjuda kunderna en djupdykning i trendande applikationer och förklara hur de kan använda sina Mimaki-lösningar för att maximera produktivitet, utskriftskvalitet och möta efterfrågan på olika typer av produkter, säger Danna Drion, marknadschef för Mimaki Europe i ett pressuttalande.

I nuläget finns inga event planerade i Norden, men fler datum kommer att läggas till efterhand. Se kalendern med de lokala eventen här.

Läs vidare

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera