V-TAB köper KB-MEDIA

Foto: Pressbild
PUBLICERAD: 27 oktober 2023
UPPDATERAD: 27 oktober
Dan Eriksson på V-TAB och Lasse Sandberg på KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.

Tryckerijätten V-TAB har bland annat produktion i Falkenberg. I grannstaden Halmstad finns konkurrenten KBMEDIA. Nu går företagen samman.

– Jag är glad att KBMEDIA blir en del av detta, som ger tillgång till ett värdefullt utbud av produkter och tjänster, säger Lasse Sandberg, vd och ägare, i ett pressutskick.

Han tycker att KBMEDIA tillför ytterligare kompetens till V-TAB:s befintliga verksamhet.

– Våra kunder får tillgång till ett stort och brett utbud av tryckeritjänster, vilket vi känner är värdefullt, säger Lasse Sandberg.

KBMEDIA kommer att finnas kvar som varumärke och medarbetarna erbjuds fortsatt anställning.

– För mig känns det bra att kunna erbjuda den här utvecklingen både till kunder, leverantörer och medarbetare, säger Lasse Sandberg.

”Trappa ner”

Lasse Sandberg kommer finnas kvar i verksamheten under en övergångsperiod för att bidra med kompetens och erfarenhet.

– Sedan kommer jag så småningom att trappa ner jobblivet lite. Jag är glad och tacksam för åren tillsammans med er kunder och leverantörer. Jag ser fram emot att vara en del i och följa den fortsatta utvecklingen för V-TAB.

Dan Eriksson, vd på V-TAB, ser fördelar i kombinationen av stordrift och det mindre företagets snabba tempo.

– Det blir en bra kombination av det stora företagets möjligheter till tyngre produktion och stora lager, och det lite mindre företagets flexibilitet och snabbhet, säger han.

V-TAB har produktion i Landvetter, Falkenberg, Södertälje, Vimmerby och Norrahammar.

 

 

 

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R