Nu lanseras Ricohs B2-inkjet: "En ny nivå av prestanda"

PUBLICERAD: 3 november 2023
UPPDATERAD: 3 november
Ricoh Pro Z75 har varit på gång länge. Nu står det klart att den släpps. Foto: pressbild

Nu står det klart att Ricoh är redo att lansera sin Pro ProTM Z75. Det är den första B2-perfekterade, arkmatade vattenbaserade bläckstrålepressen. Den spås accelerera den digitala transformationen för tryckföretag, enligt tillverkaren.

ProTM Z75 visar en tydlig väg från offset till digitalt med högre effektivitet, produktionsflexibilitet och utökade möjligheter när det kommer till applikationer. Pressen kommer att vara officiellt tillgänglig för beställningar i EMEA-området från november 2023

– Ricoh Pro Z75 är som ett multiverktyg för vår verksamhet. Den kombinerar bildkvalitet, effektivitet, utskriftsstorlek, substratflexibilitet och ekonomi på ett sätt som gör att vi kan säga ja till fler jobb och levererar en bättre upplevelse för våra kunder, säger Kirk Sclecker, vd på amerikanska tryckeriet Heeter Printing, i ett pressutskick.

Heeter Printing har varit den officiella betatestaren för bläckstråleplattformen.

”Ny nivå av prestanda”

Bläckstråleskrivaren ska ge fördelarna med en arkmatad plattform i kombination med låga driftskostnader och hög produktivitet. Den klarar utskriftshastigheter på upp till 4 500 ark i timmen vid rak utskrift. Piezo-skrivhuvuden ger 1 200 dpi i upplösning med fyra färger (CMYK) pigmentbaserade bläck.

– När kortare serier och ökande efterfrågan på datadriven kommunikation pressar printleverantörer att anpassa sina produktionsstrategier, hjälper vi dem att utnyttja den senaste hårdvaran, mjukvaran och data för att bli oumbärliga för sina kunder med RICOH Pro Z75 som ett kraftfullt exempel på detta. Resultatet är en ny nivå av prestanda som möjliggör enklare, snabbare och mer lönsam produktion av applikationer som direktreklam, vykort, marknadsföringsmaterial och annat kommersiellt tryck, säger Eef de Ridder, Vice President, Graphic Communications, Ricoh Europe.

Läs vidare

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera