Nu lanseras Ricohs B2-inkjet: "En ny nivå av prestanda"

PUBLICERAD: 3 november 2023
UPPDATERAD: 3 november
Ricoh Pro Z75 har varit på gång länge. Nu står det klart att den släpps. Foto: pressbild

Nu står det klart att Ricoh är redo att lansera sin Pro ProTM Z75. Det är den första B2-perfekterade, arkmatade vattenbaserade bläckstrålepressen. Den spås accelerera den digitala transformationen för tryckföretag, enligt tillverkaren.

ProTM Z75 visar en tydlig väg från offset till digitalt med högre effektivitet, produktionsflexibilitet och utökade möjligheter när det kommer till applikationer. Pressen kommer att vara officiellt tillgänglig för beställningar i EMEA-området från november 2023

– Ricoh Pro Z75 är som ett multiverktyg för vår verksamhet. Den kombinerar bildkvalitet, effektivitet, utskriftsstorlek, substratflexibilitet och ekonomi på ett sätt som gör att vi kan säga ja till fler jobb och levererar en bättre upplevelse för våra kunder, säger Kirk Sclecker, vd på amerikanska tryckeriet Heeter Printing, i ett pressutskick.

Heeter Printing har varit den officiella betatestaren för bläckstråleplattformen.

”Ny nivå av prestanda”

Bläckstråleskrivaren ska ge fördelarna med en arkmatad plattform i kombination med låga driftskostnader och hög produktivitet. Den klarar utskriftshastigheter på upp till 4 500 ark i timmen vid rak utskrift. Piezo-skrivhuvuden ger 1 200 dpi i upplösning med fyra färger (CMYK) pigmentbaserade bläck.

– När kortare serier och ökande efterfrågan på datadriven kommunikation pressar printleverantörer att anpassa sina produktionsstrategier, hjälper vi dem att utnyttja den senaste hårdvaran, mjukvaran och data för att bli oumbärliga för sina kunder med RICOH Pro Z75 som ett kraftfullt exempel på detta. Resultatet är en ny nivå av prestanda som möjliggör enklare, snabbare och mer lönsam produktion av applikationer som direktreklam, vykort, marknadsföringsmaterial och annat kommersiellt tryck, säger Eef de Ridder, Vice President, Graphic Communications, Ricoh Europe.

Läs vidare

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Åtta produktionslinjer i HP:s smarta Drupafabrik

På Drupa ska HP:s grundläggande tryckteknologier Indigo LEP/LEPx, HP Thermal Inkjet och HP Latex fortsätta driva branschens utveckling framåt.
Haim-Levit

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)