Grafiska företagen prisar Berättarministeriet

PUBLICERAD: 8 november 2023
UPPDATERAD: 8 november
Författaren Dilsa Demirbag-Sten grundade Berättarministeriet 2011 och är stiftelsens generalsekreterare. Foto: Pressbild

Grafiska företagen prisar lässatsningen Berättarministeriet. De får branschpriset bland annat för att de lyfter de tryckta böckernas betydelse som läromedel.

Berättarministeriet har under tolv år arbetat med att stärka ungas läs- och skrivförmåga i utsatta områden. 66 000 barn har sedan starten genomgått minst ett av stiftelsens språkutvecklande program.

För detta belönas de nu med Grafiska företagen och Medieföretagens branschpris på 100 000 kronor. Ur motiveringen konstateras att: ”Berättarministeriet har gjort stora insatser för det skrivna ordet, bland annat genom att låta elever följa bokprocessen från idé till färdig bok.”

– Jag är stolt och glad över att Berättarministeriet får ett erkännande för vårt arbete med att stärka undervisningen genom väl beprövade läromedel så att fler barn och unga kan erövra det svenska språket och därmed skaffa sig en bra grund för sitt fortsatta liv, säger Dilsa Demirbag-Sten, generalsekreterare på Berättarministeriet, i ett pressutskick.

”Gör konkret skillnad”

Grafiska företagen arbetar med att lyfta vikten av ökad läsförståelse och böckernas betydelse inför de folkvalda politikerna.

–  Därför känns det fint att få belöna Berättarministeriet som redan nu arbetar med detta och gör en konkret skillnad för barn och unga i de mest utsatta skolorna i Sverige, säger Eva Glückman, vd på Grafiska Företagen.

Priset delas på Läromedlets dag, den 8 november.

 

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1