Klädsam satsning på DTF-tryck lockar företagskunder

PUBLICERAD: 10 november 2023
UPPDATERAD: 13 november
Samer Lilja med sitt DTF-paketet som består av en Mimaki TxF150-75 och efterbehandling av Adkins. Foto: privat

Skyltföretaget Sign me up utanför Göteborg vidareutvecklar sin satsning på arbetskläder. Nu har de köpt ett DTF-paket som förenklat processen avsevärt. Ett mål är att skala upp produktionen.

Sign me up i Hisings backa har sedan firman grundades för tio år sedan tillverkat skyltar, trycksaker och dekor. Våren 2022 startade de en ny avdelning som trycker kläder. Inledningsvis printade de på textilfolie som de sedan skar ut och applicerade med värmetransfer.

– Det har gått bra. Vi har sålt massor av kläder med tryck, säger Samer Lilja, på Sign me up.

Nu breddar de verksamheten med DTF (Direct to film). Av leverantören Signcom har de investerat i DTF-pressen Mimaki TxF150-75. Den japanska maskinen har en tryckbredd på hela 80 centimeter. Det är Singcoms första maskin i DTF-segmentet.

– Vi var först i Sverige att beställa den här. Fördelen med den här maskinen är att den tagit bort en del arbete och gjort det mycket enklare än tidigare, säger Samer Lilja.

Jämfört med transfertryck är arbetsprocessen med DTF ofta smidigare. Samer Lilja förklarar skillnaden:

– Normalt printar man på en vit folie och skär ut loggan. Man tar bort alla extra delar som inte ska tryckas. När man hade väldigt små bokstäver behövde man skära ut dem traditionellt. Den här printar nästan som på smörpapper så man behöver inte ta bort extra delar, säger han.

Är det av dessa anledningar valet föll på att investera just Mimakimaskinen?

–Ja. Prismässigt så sparar man tid och materialkostnader, säger Samer Lilja.

Mest företagskunder

Sign me up använder främst sitt DTF-paket till arbetskläder. Kunderna kommer från en lång rad branscher.

– Det har varit till alla möjliga. Pizzerior, byggföretag, livsmedelsföretag, flera köpcentrum och Casino Cosmopol. De flesta köper mycket kläder för det är en slitvara. Efter ett år kanske de handlar igen, säger Samer Lilja.

Mimaki tXF150-75 printar med ett speciellt bläck som är säkert att använda på textilier och produkter som kommer i kontakt med huden. Foto: pressbild

Mimakimaskinen har tekniker som Nozzle Check Unit för kontroll av munstycken och bläckflöde och en funktion som direkt ersätter saknade munstycken med fungerande.

Skrivaren printar med PHT50 transfer-pigmentbläck som har Eco Passport-certifiering. Bläcket uppfyller säkerhetsstandarder som innebär att det är säkert att använda på textilier och andra produkter som kommer i kontakt med huden.

Maskinen kommer med efterbehandling från brittiska Adkins, inline heater/shaker unit, för att tillverka DTF-transfer från rulle till färdig produkt. Den har ett inlinesystem som lägger på ett lager torrt pulverlim som fastnar i det blöta printade bläcket på rullen.

Rullen förs sedan vidare in i en värmeugn som smälter limmet innan det rullas upp på nytt.

Försäljningen har ökat

Sedan investeringen i DTF-paketet har Sign me up kunnat öka försäljningen.

– Det hade varit dyrare att leasa en maskin och printa. Den här minskar verkligen arbetstimmarna och kvalitén är bättre. Vi säljer och trycker 20-100 plagg om dagen, säger Samer Lilja.

Företaget har som mål att skala upp produktionen ytterligare på sikt. Skyltmakaren intill E6 sparar också personalkostnader med anledning av investeringen.

–Förutom det är vi säkrare på att det är kvalitet på det vi levererar. Det påverkar vårt rykte; våra tryck är finare än andra företags.

Hur har samarbetet med Signcom fungerat?

–Bra. Vi är gamla kunder sedan tio år. Vi har köpt storformatprinters och mycket material av dem.

Vad har ni mer för maskiner?

– Vi har tre stycken storformatprinters, den här DTF-maskinen som vi kallar ”klädmaskinen”, en lasermaskin, pressmaskin och två stycken plotters, säger Samer Lilja.

Läs vidare

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Stor skärbordsspecial: Borden blir större och mer automatiska

Skärbord återfinns hos allt fler grafiska företag. Flatbed-skärteknologin rymmer många möjligheter för efterbehandling av specialmedier. Effektiviseringen och automatiseringen ger snabb tillväxt.
cut_02

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2