Scandrafts dotterbolag satsar på aluminiumplåtar i valfri färg

PUBLICERAD: 10 november 2023
UPPDATERAD: 10 november

 

Sebastian Odeldahl är vd på Rangefabriken i Svalöv.

Scandrafts dotterbolag Rangefabriken börjar erbjuda våtlack. Det betyder att kunderna kan beställa aluminiumplåtar i vilken färg som helst.

– Med hjälp från vårt moderbolag Scandraft går det riktigt bra för oss. Rangefabriken säljer och tillverkar aluminiumplåt, med eller utan lack. Vi köper allt material direkt från de bästa fabrikerna för att kunna erbjuda bästa pris, säger Sebastian Odeldahl, vd på Rangefabriken i ett pressutskick.

Inom kort ska företaget erbjuda våtlack, förutom pulverlack, vilket betyder att kunden kan beställa aluminiumplåtar i vilken färg som helst, oavsett färgskala. Men det är inte den enda nyheten från Rangefabriken.

– Förutom det kan vi hjälpa till med olika typer av plåtar och mycket mer. Vi håller på att installera en ny stansmaskin som kan göra hål och olika former på plåtar automatiskt. Den kan jobba dygnet runt och är väldigt snabb och exakt, säger Sebastian Odeldahl.

Rangefabriken som har fabrik i skånska Svalöv omsatte 23 miljoner 2022 och har ett tiotal anställda.

Läs vidare

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera