Scandrafts dotterbolag satsar på aluminiumplåtar i valfri färg

PUBLICERAD: 10 november 2023
UPPDATERAD: 10 november

 

Sebastian Odeldahl är vd på Rangefabriken i Svalöv.

Scandrafts dotterbolag Rangefabriken börjar erbjuda våtlack. Det betyder att kunderna kan beställa aluminiumplåtar i vilken färg som helst.

– Med hjälp från vårt moderbolag Scandraft går det riktigt bra för oss. Rangefabriken säljer och tillverkar aluminiumplåt, med eller utan lack. Vi köper allt material direkt från de bästa fabrikerna för att kunna erbjuda bästa pris, säger Sebastian Odeldahl, vd på Rangefabriken i ett pressutskick.

Inom kort ska företaget erbjuda våtlack, förutom pulverlack, vilket betyder att kunden kan beställa aluminiumplåtar i vilken färg som helst, oavsett färgskala. Men det är inte den enda nyheten från Rangefabriken.

– Förutom det kan vi hjälpa till med olika typer av plåtar och mycket mer. Vi håller på att installera en ny stansmaskin som kan göra hål och olika former på plåtar automatiskt. Den kan jobba dygnet runt och är väldigt snabb och exakt, säger Sebastian Odeldahl.

Rangefabriken som har fabrik i skånska Svalöv omsatte 23 miljoner 2022 och har ett tiotal anställda.

Läs vidare

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Produktregn hos jubilaren Plockmatic

Plockmatic radar upp rekordmånga produktnyheter under årets Drupa. Inte minst en ny generation av trotjänaren Morgana DigiFold som fått tillägget Ultra.
Plockmatic 1

Senaste nytt

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell