Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

PUBLICERAD: 16 november 2023
UPPDATERAD: 16 november
Roger Kristiansson är komvuxlärare i grafisk produktion i Malmö. Arkivfoto: Claes Nordström

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.

Roger Kristiansson är komvuxlärare i grafisk produktion på Agnefrids gymnasium i Malmö som erbjuder Yrkes-SFI (Svenska för invandrare med fokus på yrkesspråk).

Kristiansson får priset på 50 000 kronor för att han ”alltid engagerat sig och tagit ett mer än förväntat ansvar för studenterna och i förlängningen den grafiska branschens kompetensförsörjning” skriver Grafiska företagen.

– Att få följa elever som inte har några grafiska kunskaper när de börjar till att de blir anställningsbara är väldigt roligt. Jag har jobbat i branschen i 25 år och varit lärare i ytterligare 15 år, så jag vet att det är en spännande bransch som hela tiden utvecklas. Det är omväxlande med olika moment, dagarna ser olika ut och därför tröttnar man inte. Och det kommer alltid behövas trycksaker, böcker och information, säger Roger Kristiansson i ett pressmeddelande.

Sign&Print skrev om Roger Kristiansson och utbildningen förra året vilket du kan läsa mer om här.

Årets pristagare hos Grafiska företagen. Lisa Olausson (formgivningspris), Dilsa Demirbag-Sten, Berättarministeriet (branschpris), Anna Eriksson (examensarbete) och Roger Kristiansson (utbildningspris). Foto: Johan Grauers

 

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1