Oppboga Bruk gör sin största investering på över femtio år

PUBLICERAD: 16 november 2023
UPPDATERAD: 16 november
Oppboga bruk från ovan.

Tillverkaren av laminerade kartongmaterial, Oppboga Bruk, bygger en ny produktionslinje för laminering för att fortsätta växa in på nya marknader och material.

Oppboga Bruk AB är tillverkare av laminerade kartongmaterial för skyltar, displayer och förpackningar. Företaget har nu tagit beslut om att investera i en toppmodern lamineringsmaskin.

Den nya och skräddarsydda maskinen kommer att vara en av de modernaste lamineringslinjerna i Europa. Det är företagets största investering på över femtio år och kommer att möjliggöra för Oppboga Bruk att fortsätta sin tillväxt in på nya marknader och material.

Under de senaste sex, sju åren har Oppboga Bruk haft en kraftig tillväxt mot förpackningar, som i dag svarar för nästan hälften av omsättningen på drygt tvåhundra miljoner kronor. Främst går företagets laminerade material till lyxförpackningssegmentet. Skotsk whisky är ett bra exempel.

– Vi räknar med att öka produktionen med mer än femtio procent. Samtidigt kommer investeringen att tillåta oss att utforska nya träfiberbaserade material och kombinationer och maximera möjligheter inom förpackningssegmentet, i synnerhet genom att ersätta plast med kombinationer av papper och kartong, säger Andrew Robinson, vd på Oppboga Bruk.
– Investeringen ligger på mellan fem och sex miljoner euro.

Den nya produktionslinjen för laminering, som är mer energieffektiv och producerar mindre produktionsspill än sin föregångare, är planerad att börja producera under fjärde kvartalet 2024.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1