Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERAD: 16 november 2023
UPPDATERAD: 17 november

 

Simon Nyman på Signcom riktar ljuset på applikationerna i en serie workshops.

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.

”Signcom application days” heter den nya satsningen för att lyfta förståelse och kreativitet för skylt, print och dekor till nya höjder. Varje event är utformat för att utbilda och inspirera deltagarna genom att låta dem utforska maskiner, material, tekniker och tillbehör.

– Vi tycker att det generellt varit mycket fokus för oss och andra kring öppet hus och mässor. Då blir det lätt att maskinerna och förbrukningsmaterialet som vi säljer är i centrum. För våra kunder är det slutprodukterna som är det intressanta. Nu sätter vi fokus på slutprodukten, säger Simon Nyman, på Signcom.

Sedan så kommer så klart maskiner och material med ”på köpet” i samtalen om hur man kan framställa olika applikationer, fortsätter han.

Fönsterdekor på temat

Det första evenemangstillfället blir den 28 november klockan 10–14 i Signcoms lokaler i Borås. Då handlar det om hur UV-print kan förbättra kvalitén på fönsterdekor. Deltagarna får utforska ett brett spektrum av material och alternativ för att skapa iögonfallande budskap.

Deltagarna kommer också få diskutera aktuella branschfrågor som hur UV-print kan förbättra kvalitén och designen av fönsterdekor, vilka materialalternativ som finns och hur dessa kan anpassas för att kommunicera effektiva budskap genom ett fönster. Deltagarna kommer också att få utforska möjligheter att utöka sina tjänster genom att inkludera just fönsterdekor.

Det är begränsat antal platser till evenemangen. Anmälan till första tillfället görs till simon.nyman@signcom.se.

Den 5 december klockan 10–14 är det dags för eventtillfälle nummer två.

– Då kommer vi sätta fokus på textiltryck och flera tekniker som transfer och DTF. Vi har sett att det är många som gör textiltryck. Vi kommer hjälpa kunderna i djungeln av tekniker, säger Simon Nyman.

Anmälan till den 5 december görs här. Serien fortsätter i vår med ett flertal tillfällen.

 

 

Läs vidare

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera