Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

PUBLICERAD: 20 november 2023
UPPDATERAD: 22 november
Anders Trillkott på Scandraft blir vd för hela koncernen. Foto: Pressbild

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.

Förvärvet som offentliggjordes under måndagen innebär att Scandraft och Igepa Group tillsammans med sitt skandinaviska dotterbolag Signcom Group etablerar en stark återförsäljare i regionen med huvudkontor i Sverige, skriver företagen i ett pressmeddelande. Igepa Group är en av de större grossistkoncernerna i Europa.

Scandraftgruppen ska kvarstå som ett företag och kommer bibehålla en hög grad av oberoende. Signcom som är Scandrafts tidigare konkurrent har under flera år varit verksamt i Sverige Danmark, Finland och Norge.

Scandrafts svenska ledning blir kvar i bolaget i samma funktion och ansvarar för integrationen av Signcomgruppen. Ledningen för Signcom i Danmark och Finland kommer att förbli oförändrad.

– Båda koncernernas kunder kommer att få tillgång till en betydligt bredare produktportfölj med internationellt erkända varumärken. Detta gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder även mer heltäckande tjänster och expertis. Som ett mångårigt företag var det viktigt för oss att få in nya perspektiv så att våra kunder och medarbetare kan se fram emot nya möjligheter och en lovande framtid. Igepa erbjuder oss denna miljö med friheten att vidareutveckla Scandraft tillsammans, säger Anders Trillkott, vd för Scandraft och blivande vd för hela koncernen.

Stärker sin position

Förvärvet innebär vidare att Igepa Group stärker sin konkurrensposition som viscom-återförsäljare på den skandinaviska marknaden, enligt koncernen.

– Scandraftkoncernen erbjuder oss en mycket god möjlighet att strategiskt komplettera vår koncern. Scandraft har genom åren byggt upp en heltäckande kundbas tack vare sitt starka kundfokus och har utvecklat lösningar för kunder i olika branscher. Den goda instinkten för rätt produkter och drivkraften och passionen att gå den extra milen har inspirerat mig från första början. Jag ser fram emot att forma framtiden tillsammans och realisera ytterligare tillväxtpotential tillsammans, säger Uwe Müller, vd för IGEPA group Beteiligungs- und Verwaltungsgesellschaft mbH.

Igepa förvärvar 100 procent av aktierna i Scandraft AB och Scandraft AS, samt 80% av Rangefabriken AB som är dotterbolag till Scandraft.

Läs vidare

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera