Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

PUBLICERAD: 30 november 2023
UPPDATERAD: 30 november
Caldera släpper nu den senaste versionen av sin RIP, den sjuttonde i ordningen.

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.

Höjdpunkterna i den nya versionen inkluderar det officiella stödet för mac OS Sonoma, integrationen av Adobe PDF Print Engine 6.2, mer än 30 nya drivrutiner samt ett antal nya funktioner för att underlätta färghantering, utskrift och skärning.

– Vi ligger fortfarande i framkant med våra PDF-tjänster med integrationen av den senaste versionen av Adobe PDF Print Engine. Det kommer att säkerställa kompatibilitet med utvecklingen av Adobe Creative Suite och garantera korrekt rendering av alla PDF-filer, säger Arnaud Fabre, produktchef på Caldera i ett uttalande.

Dela dekorfärgsbibliotek

Färg är av största vikt vid digitaltryck och version 17 erbjuder en rad kraftfulla färghanteringsfunktioner för att hjälpa användare att leverera bästa möjliga resultat. Med den nya versionen kan användaren dela sina dekorfärgsbibliotek, en mycket efterfrågad funktion som avsevärt snabbar på uppsättningen av nya arbetsstationer.

Inom EasyMedia, Calderas färghanteringsmodul, ges användare möjligheten att välja formel för mätning av färgavstånd, vilket säkerställer högsta noggrannhet för ett brett spektrum av media. Dessutom kan de aktivera den automatiska utjämningen, vilket effektivt förbättrar linjäriseringskurvor och eliminerar felaktigheter i färgmätningar.

Caldera fortsätter även att ge officiell tillgång till dekorfärgsbibliotek inklusive Pantone, RAL och HKS, vilket förenklar processen för att uppnå korrekta varumärkesfärger. Med version 17 kan alla användare ta del av de senaste tilläggen av Pantone Solid Coated V5 och Solid Uncoated V5 för en ännu mer omfattande färgpalett.

Spara upp till 35 procent färg

Användare med ett CalderaCare-abonnemang kommer nu att tilldelas en InkPerformer-licens för en skrivare, en lösning som kan minska bläckförbrukningen med upp till 35 procent och därigenom avsevärt minska produktionskostnaderna och förbättra marginalerna. Dessutom introducerar Caldera ett eget REST API som möjliggör integration med tredjepartsapplikationer som webbutiker eller affärssystem. REST API banar väg för effektivare jobbskapande och förbättrad kostnadsspårning.

Avancerad skalning och mönsterupprepningar

Dessutom har den bikubiska resampling-funktionen införlivats i Caldera RIP, vilket gör det möjligt för operatörer att förstora bilder utan problem med pixelbildning, vilket resulterar i skarpare och mer detaljerad output. SmartImport & PrintProof-funktionerna förblir också exklusiva för CalderaCare-prenumeranter – och med version 17 kan användare använda ”repeat_y”-metadata i SmartImport för att ställa in önskat antal vertikala mönsterupprepningar, vilket öppnar dörren till automatisk tapetproduktion.

Läs vidare

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper