Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

PUBLICERAD: 30 november 2023
UPPDATERAD: 30 november
Caldera släpper nu den senaste versionen av sin RIP, den sjuttonde i ordningen.

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.

Höjdpunkterna i den nya versionen inkluderar det officiella stödet för mac OS Sonoma, integrationen av Adobe PDF Print Engine 6.2, mer än 30 nya drivrutiner samt ett antal nya funktioner för att underlätta färghantering, utskrift och skärning.

– Vi ligger fortfarande i framkant med våra PDF-tjänster med integrationen av den senaste versionen av Adobe PDF Print Engine. Det kommer att säkerställa kompatibilitet med utvecklingen av Adobe Creative Suite och garantera korrekt rendering av alla PDF-filer, säger Arnaud Fabre, produktchef på Caldera i ett uttalande.

Dela dekorfärgsbibliotek

Färg är av största vikt vid digitaltryck och version 17 erbjuder en rad kraftfulla färghanteringsfunktioner för att hjälpa användare att leverera bästa möjliga resultat. Med den nya versionen kan användaren dela sina dekorfärgsbibliotek, en mycket efterfrågad funktion som avsevärt snabbar på uppsättningen av nya arbetsstationer.

Inom EasyMedia, Calderas färghanteringsmodul, ges användare möjligheten att välja formel för mätning av färgavstånd, vilket säkerställer högsta noggrannhet för ett brett spektrum av media. Dessutom kan de aktivera den automatiska utjämningen, vilket effektivt förbättrar linjäriseringskurvor och eliminerar felaktigheter i färgmätningar.

Caldera fortsätter även att ge officiell tillgång till dekorfärgsbibliotek inklusive Pantone, RAL och HKS, vilket förenklar processen för att uppnå korrekta varumärkesfärger. Med version 17 kan alla användare ta del av de senaste tilläggen av Pantone Solid Coated V5 och Solid Uncoated V5 för en ännu mer omfattande färgpalett.

Spara upp till 35 procent färg

Användare med ett CalderaCare-abonnemang kommer nu att tilldelas en InkPerformer-licens för en skrivare, en lösning som kan minska bläckförbrukningen med upp till 35 procent och därigenom avsevärt minska produktionskostnaderna och förbättra marginalerna. Dessutom introducerar Caldera ett eget REST API som möjliggör integration med tredjepartsapplikationer som webbutiker eller affärssystem. REST API banar väg för effektivare jobbskapande och förbättrad kostnadsspårning.

Avancerad skalning och mönsterupprepningar

Dessutom har den bikubiska resampling-funktionen införlivats i Caldera RIP, vilket gör det möjligt för operatörer att förstora bilder utan problem med pixelbildning, vilket resulterar i skarpare och mer detaljerad output. SmartImport & PrintProof-funktionerna förblir också exklusiva för CalderaCare-prenumeranter – och med version 17 kan användare använda ”repeat_y”-metadata i SmartImport för att ställa in önskat antal vertikala mönsterupprepningar, vilket öppnar dörren till automatisk tapetproduktion.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2

Om ett år pratar vi inte längre om AI – då använder vi det

Vi har pratat med konsulten och läraren Kåre Bjørn Jensen från Intellia om hur AI dyker upp i de grafiska produktionsprogrammen och hur det kommer att påverka arbetet i framtiden.
Kare_01

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2