Muller Martini köper Hunkeler

PUBLICERAD: 8 december 2023
UPPDATERAD: 8 december
Företagsöverlåtelse mellan de två ägarfamiljerna: Från vänster till höger kan du se Stefan Hunkeler (styrelseordförande i Hunkeler AG), Michel Hunkeler (delegat från styrelsen för Hunkeler AG), Bruno Müller (VD Müller Martini AG), Rudolf Müller (ägare och styrelseledamot Müller -Martini AG), Daniel Erni (VD Hunkeler AG), Franz Hunkeler (Hunkeler AG).

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.

Müller Martini Holding AG har förvärvat samtliga aktier i Hunkeler Group. I och med denna transaktion har familjen Hunkeler och Crédit Mutuel Equity sålt alla sina aktier till Müller Martini. Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen.

Hunkeler AG och Müller Martini AG är båda globala marknadsledare med innovativa lösningar för pappersbearbetning efter tryck. Båda företagen fokuserar sin innovativa styrka på produktion av individualiserade trycksaker i en automatiserad smart fabrik.

Hunkeler och Müller Martini har varit väldigt nära varandra i många år. Den långa och framgångsrika historien började under andra världskriget, då Hans Müller arbetade för Hunkeler som maskiningenjör, innan han startade eget företag 1946 och grundade företaget Hans Müller/Grapha. Dessa goda relationer har upprätthållits i decennier. Den lokala närheten i Zofingenregionen och det redan existerande och framgångsrika partnerskapet inom maskin- och komponentindustrin utgör en idealisk utgångspunkt för ett ännu närmare samarbete i framtiden.

Genom att gå samman ser båda företagen stora möjligheter att slå samman sina innovationsaktiviteter och i framtiden tjäna sin globala kundbas ännu bättre genom gemensamma försäljnings- och serviceaktiviteter. De två ägarfamiljerna har därför beslutat om den strategiska transaktionen, som ledde till att Müller Martini AG köpte Hunkeler AG.

– Den grafiska branschen förändras ständigt och efterlyser ständigt nya innovationer. Genom att kombinera nyckelkomponenterna i de två företagen, såsom personal, expertis och teknik, kommer vi att kunna serva vår globala kundbas med ännu bättre lösningar i framtiden, säger Bruno Müller.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper