Muller Martini köper Hunkeler

PUBLICERAD: 8 december 2023
UPPDATERAD: 8 december
Företagsöverlåtelse mellan de två ägarfamiljerna: Från vänster till höger kan du se Stefan Hunkeler (styrelseordförande i Hunkeler AG), Michel Hunkeler (delegat från styrelsen för Hunkeler AG), Bruno Müller (VD Müller Martini AG), Rudolf Müller (ägare och styrelseledamot Müller -Martini AG), Daniel Erni (VD Hunkeler AG), Franz Hunkeler (Hunkeler AG).

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.

Müller Martini Holding AG har förvärvat samtliga aktier i Hunkeler Group. I och med denna transaktion har familjen Hunkeler och Crédit Mutuel Equity sålt alla sina aktier till Müller Martini. Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen.

Hunkeler AG och Müller Martini AG är båda globala marknadsledare med innovativa lösningar för pappersbearbetning efter tryck. Båda företagen fokuserar sin innovativa styrka på produktion av individualiserade trycksaker i en automatiserad smart fabrik.

Hunkeler och Müller Martini har varit väldigt nära varandra i många år. Den långa och framgångsrika historien började under andra världskriget, då Hans Müller arbetade för Hunkeler som maskiningenjör, innan han startade eget företag 1946 och grundade företaget Hans Müller/Grapha. Dessa goda relationer har upprätthållits i decennier. Den lokala närheten i Zofingenregionen och det redan existerande och framgångsrika partnerskapet inom maskin- och komponentindustrin utgör en idealisk utgångspunkt för ett ännu närmare samarbete i framtiden.

Genom att gå samman ser båda företagen stora möjligheter att slå samman sina innovationsaktiviteter och i framtiden tjäna sin globala kundbas ännu bättre genom gemensamma försäljnings- och serviceaktiviteter. De två ägarfamiljerna har därför beslutat om den strategiska transaktionen, som ledde till att Müller Martini AG köpte Hunkeler AG.

– Den grafiska branschen förändras ständigt och efterlyser ständigt nya innovationer. Genom att kombinera nyckelkomponenterna i de två företagen, såsom personal, expertis och teknik, kommer vi att kunna serva vår globala kundbas med ännu bättre lösningar i framtiden, säger Bruno Müller.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w