Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

PUBLICERAD: 8 december 2023
UPPDATERAD: 8 december
Ricoh och Flora Digital har siktet inställt på hybrida storformatssystem.

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.

Eef de Ridder, Vice President, Graphic Communications Group på Ricoh Europe, säger:
– Vi hör att marknaden efterfrågar flexibla UV-hybridlösningar för skylt- och grafikapplikationer och vill undersöka hur Ricoh-tekniken kan kombineras med Floras produktionsexpertis för att skapa mångsidiga lösningar som möter dagens marknadskrav. Vi ser fram emot att utöka vårt erbjudande med system som kombinerar båda parters tekniska kunskap och expertis för att stödja kunderna i deras utveckling inom storformat.

Arbete pågår med den första portföljutbyggnaden som troligen kan presenteras på DRUPA. Den kompakta flatbäddshybridskrivaren kommer att drivas av Ricohs skrivhuvudteknik, ColorGATE RIP-programvara och ICC-profiler.

Den kommer att kunna driva både styva och flexibla media upp till två meter breda på media som sträcker sig från PVC-banderoller till vinyl och styva ark, medan dess linjära motorteknik kommer att möjliggöra konsekvent hög utskriftskvalitet och produktivitet. Support kommer att tillhandahållas av Ricohs professionella försäljnings- och servicenätverk i EMEA.

Systemen, som utvecklats gemensamt av Ricoh och Flora, kommer att ansluta sig till Ricohs befintliga portfölj, som inkluderar RICOH Pro T7210 och RICOH Pro TF6251 UV-flatbäddsskrivare och RICOH Pro L5160e och RICOH Pro L5130e latexskrivare i storformat.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper