Två branschorganisationer inom produktmedia blir en

PUBLICERAD: 11 december 2023
UPPDATERAD: 11 december
PWA öppnade i höstas ett showroom i Stockholm där tolv av medlemmarna ställer ut. Foto: Anja Degerholm

Svensk branschförening profil- och reklamartiklar (SBPR) och Promotion Wholesalers Association (PWA) går samman och blir en gemensam intresseorganisation för produktmediabranschen. 

Styrelserna för de två föreningarna skriver i ett gemensamt pressmeddelande att de under hösten arbetat för att försöka hitta lösningar för att stärka branschen och att detta utmynnat i förslaget om en sammanslagning. Samtliga medlemmar i respektive förening har informerats om detta.

En arbetsgrupp får i uppdrag att arbeta vidare med idén om hur den nya gemensamma branschorganisationen/ekonomiska föreningen ska utformas, men även ett nytt namn på föreningen. För att förslaget ska genomföras krävs att medlemmarna tycker att det är bra och rätt väg att gå framåt. De två föreningarna kommer att kalla till ett extra årsmöte under januari 2024 för att diskutera frågan.

 

SBPR

SBPR, Svensk Branschförening för Profil- och Reklamprodukter, är en intresseorganisation för promotionföretag – återförsäljare, leverantörer och underleverantörer som ska verka för att stärka profil- och presentreklamens betydelse i marknadsföringen samt tillvarata beställarnas intressen.

 

PWA

PWA, Promotion Wholesalers Association, består av medlemsföretag som arbetar med produkter avsedda att stärka slutkundernas varumärken. Föreningen arbetar för att förbättra medlemmarnas ekonomiska och affärsmässiga intressen och arrangerar även mässor och en Sverigetour för branschen samt har en permanent utställning, PWA Promotion House, i Stockholm.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper