Tror på succé för högblank wrapfolie

PUBLICERAD: 14 december 2023
UPPDATERAD: 14 december
En av de nya nyanserna heter 3M 2080-HGP278 High Gloss Flip Deep Space. Foto: Pressbild

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.

Emil Gillmor, försäljningsansvarig för folier hos återförsäljaren KA Olsson & Gems, ser stor potential för produkten:

– Jag tror det kommer bli en game changer. Handen på hjärtat kan jag säga att det är den bästa högblanka folien på marknaden. Det är för kunder som verkligen vill ha det allra bästa, säger han.

2080 High Gloss-serien är 3M:s första produkt med högblankt utseende. Först lanserades fyra färger: ljusblå, svart, röd och ljusgrå. Dessa skapades utifrån befintliga färger i den ”vanliga” 2080-serien som i sin tur är en vidareutveckling av 1080-serien. Nu finns det totalt tolv högblanka färger att välja mellan och KA Olsson säljer samtliga av dessa. Det innebär också att det finns två olika varianter att välja mellan: den vanliga 2080 och den med high gloss (HG). De har en transparent skyddsliner som skyddar materialet vid montering.

Emil Gillmor, försäljningsansvarig för folier på KA Olsson & Gems, tror att den nya folieserien blir en game changer. Foto: Arkiv
Ingen apelsinskalseffekt

Produkterna i serien 2080 High Gloss har en något högre prislapp, men också en annan finish:

– Det är riktigt roligt att se en så blank och slät folie, trots att den har luftkanaler som annars kan innebära en apelsinskalseffekt med ojämnheter i ytan.

– Man måste se den framför sig och jämföra med en folie som inte är högblank. Det är så nära en perfekt lack du kan komma – och det är det kunderna vill ha. Jag tror det är en produkt som kommer sälja sig själv när kunderna upptäcker fördelarna med den. Jag tror det blir en succé, säger Emil Gillmor.

”Gasa och växa”

Folieavdelningen på KA Olsson & Gems har under hösten fått förstärkning av innesäljaren Robin Lund.

– Robin kommer inte från branschen, men är hungrig och nyfiken och riktigt intresserad. Att vi anställt honom är en del av en större satsning där vi vill gasa och växa. Till våren kommer vi också att rekrytera en utesäljare som kan vara ute och besöka våra kunder. Den processen kommer påbörjas i januari, så håll ögonen öppna, säger Emil Gillmor avslutningsvis.

Robin Lund är nyanställd innesäljare på folieavdelningen.

Läs vidare

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper