Världens snabbaste digitala B1-press på ingång

Foto: Pressbild
PUBLICERAD: 21 december 2023
UPPDATERAD: 21 december
”Vi ser SpeedSet som en ”game changer” på marknaden för förpackningstryck”, säger Matt Brooks, chef för området förpackningar hos Agfa.

Vid ett exklusivt evenemang för förpackningskonverterare och tryckare, presenterade Agfa sin nya SpeedSet 1060 bläckstråleskrivare för förpackningsmarknaden. Man säger att det är den snabbaste digitala B1-pressen på marknaden.

Evenemanget ägde rum på Agfas tillverkningsanläggning i Cambridge, där företagets specialister på förpacknings- och bläckstråleteknik demonstrerade SpeedSet 1060, en arkmatad digitalpress riktad mot förpackningstillverkning.

– Vi ser SpeedSet som en ”game changer” på marknaden för förpackningstryck, säger Matt Brooks, chef för området förpackningar hos Agfa.

– Denna helt digitala förpackningstryckpress förenar robustheten och tryckexcellens hos en offsetpress med de övertygande egenskaperna hos bläckstråletryck. Den erbjuder offsetliknande utskriftskvalitet men har kortare installationstider, minskat materialspill och effektiv utskrift av variabelt data. Utöver det, med sin höga hastighet på 11 000 B1-ark per timme, är det helt enkelt den snabbaste digitala förpackningspressen som finns. Det kommer att göra det möjligt för förpackningskonverterare att effektivisera sin nuvarande verksamhet. Tryckserier på upp till 5000 blir billigare med SpeedSet.

Pressen hanterar ett brett utbud av substrat, från falskartong och mikroflute wellpapp till olika papperstyper, vilket gör den lämplig för applikationer som livsmedels- och dryckesförpackningar till detaljhandeln. Dess vattenbaserade bläck, primer och lack är miljövänliga och uppfyller livsmedelssäkerhetsbestämmelserna.

Agfa finjusterar för tillfället SpeedSet 1060 tillsammans med flera tidigare kunder.

Detaljbild över skrivhuvudena i den nya pressen.
Agfa SpeedSet 1060 bläckstråleskrivare är avsedd för förpackningsmarknaden

Läs vidare

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper