Epson lanserar instegsmodell av DTG med vitt bläck

Foto: Pressbild
PUBLICERAD: 12 januari 2024
UPPDATERAD: 12 januari
Med den nya printern vill Epson rikta sig särskilt till butiker.

Epson lanserar en DTG-skrivare på instegsnivå med vitt bläck för mörka tyger. Släppet ska möta den kraftigt växande efterfrågan.

Enligt tillverkaren är den nya Epson SC-F1000 den första instegsskrivaren på marknaden med just vitt bläck för mörka tyger och överföringsfilm. Maskinen riktar sig till hobbyanvändare, butiker och mindre företag och ska ge ett prisvärt sätt att printa högkvalitativa designer på just mörkare textil.

– Efterfrågan på DTF på instegssnivå har vuxit avsevärt under de senaste tre åren, säger Chris Davies, Manager, Product Management, Commercial & Industrial på Epson Europe.

Maskinen kompletterar Epsons utbud inom DTF (direct to film) och DTG (direct to garment). Skrivaren fungerar lika bra på ljusa som mörkare material.

Skrivaren använder Epsons skrivarhuvudsteknik, PrecisionCore Micro-TPF, tillsammans med verifieringstekniken, NVT, för munstycken. Det ska säkerställa en exceptionell bildkvalitet och stabilitet.

Utskrifternas kvalitet ska enligt Epson öka ytterligare om man använder deras UltraChrome DG2-bläck som minskar blödning mellan gult och svart, samtidigt som levande färger framhäver den grafiska designen.

Skrivaren hanterar både DTG och DTF vilket ger en flexibilitet att skriva ut på ett brett sortiment av textilier. Det gör det möjligt att producera allt från T-shirts, hoodies, sweatshirts och kuddar, vilket gör att skrivaren passar bra för utskrifter direkt i butik.

Liten och behändig

Maskinen kommer med en kompakt design vilket gör att den fungerar bra även i trånga utrymmen. Skrivaren har ingen fläkt vilket gör att den kan placeras vid en vägg.

Enligt Epson är skrivaren enkel att använda och erbjuder flera funktioner som ger intuitiva och exakta utskrifter i hög kvalitet.

– Denna spännande utveckling från Epson erbjuder hobbyanvändare och mindre företag ett extremt prisvärt alternativ som ger enastående kvalitet samt en rad avancerade produktivitetshöjande funktioner, säger Chris Davies.

Maskinen har ett stort öppningsbart lock som gör det lätt att placera plagg eller film på tryckbordet. Bordets sensorer upptäcker eventuella ojämnheter för att undvika tryckfel.
Styrs via skärm

Skrivaren har automatisk avståndsjustering som ställer in en optimal utskriftshöjd på tryckbordet utan manuella åtgärder. Maskinen styrs via en enkel och intuitiv pekskärm.

Den ansluts via Wi-Fi eller USB och har funktioner som minimerar behovet av underhåll och ökar den totala produktiviteten med automatisk rengöring och bläckpåsar som enkelt kan bytas ut.

Med i paketet följer programvaran GarmentCreator2 som har förinställningar för snabba och enkla utskrifter.

Läs vidare

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper