Brandmästarens baseballjackor hett mode

PUBLICERAD: 30 januari 2024
UPPDATERAD: 30 januari
Jonas Andersson Hemert driver Baseballjackor Sverige sedan 20 år tillbaka.

Baseballjackor Sverige firar 20 år i år. Helsingborgsföretagets jackor bärs av allt från företag till föreningar, skolor och musiker från Mando Diao och Lasse Stefanz.

I samband med att företaget startade var den klassiska baseballjackan på modet.

– Jag tänkte var kan man hitta sådana jackor? Men det fanns inga riktiga jackor utan bara billigare bomullsjackor. Jag tänkte att det kanske kan vara något man kan prova så jag smällde upp en webshop. Efter en vecka började det rulla in orders. Då började jag fatta att det fanns en efterfrågan och ett behov. På den vägen är det, säger ägaren Jonas Andersson Hemert som också arbetar som brandmästare på räddningstjänsten.

Inledningsvis sålde han åt alla som var intresserade men nu sker försäljningen via återförsäljare.

– Upplägget är att vi vill att företag, idrottsföreningar och skolor ska ha företagsjackor eller klubbjackor som sticker ut. Företagets färger ska gå igen i företagsjackan, klubbens färger ska gå igen i klubbjackan, säger Jonas Andersson Hemert.

Kunden kan själv designa allt från färgen på fickorna till ärmarna och knapparna.

– Därigenom kan man få fram en unik jacka som ingen annan har. Man ska på avstånd kunna se sina lagkompisar eller arbetskompisar.

Rockband och företag som kunder

Artister som Mando Diao, Takida, Lasse Stefanz, Arvingarna och Kent finns på kundlistan. Helsingborgsföretaget har också arbetat med Luleå hockey och Coca Cola.

Det finns också en del privata gymnasium som nappat. Bland idrottsföreningarna som har jackorna finns allt från kampsport till gymnastik.

– Jag har stora kunder som återkommer varje år. Vissa år är det mycket när det är ”inne”. Det är en klassisk jacka som aldrig är omodern men vissa år är det en extra trend och då märker man ett uppsving, säger Jonas Andersson Hemert.

Han är delägare i en fabrik utomlands som tillverkar jackorna. Personalen är delaktiga i att plocka fram designen och applikationerna.

Läs vidare

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Han trycker HTV för MC-klubbar, Österlenturister och hårdrockare

Signs n’ Shirts trycker kläder och stickers åt allt från motorcykelklubbar och hårdrocksband till turister på Österlen. Sedan firman flyttade till en butik i Tomelilla under hösten har allt fler lokala företagare fått upp ögonen för verksamheten.
SS1

Direct Color Systems visar LED-printers på Fespa

Direct Color Systems ska demonstrera sina LED-printers på Fespa. Flatbädden UV-44 DTS släpptes förra året och är en mångsidig printer i mellanformat.
3_4View2_3846-1536x1119

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w