Brodyrmaskiner spänner tråden automatiskt

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERAD: 30 januari 2024
UPPDATERAD: 30 januari
Christian Bunnfors på ACG Nyström med brodyrmaskinen Tajima TMEZ SC1501 som spänner trådarna automatiskt.

ACG Nyström visade bland annat flera brodyrmaskiner under Nordic Profile Fair. Med sig hade de Tajima TMEZ SC1501 som har automatisk trådspänning.

– Det innebär att operatörerna har lättare att lära sig brodera och man kan vara säker på att det alltid kommer ut bra kvalitet för du ligger alltid rätt i trådspänningen. Det är en stor fördel, säger Christian Bunnfors, mjukvaru- och serviceingenjör på ACG Nyström.

Maskinen har en separat pressarfotsmotor med en separat drivning vilket förbättrar resultatet på knepigare material som till exempel kepsar.

Tajimans enkelhet har gjort det lättare att oerfarna användare vågar köpa maskinen.

– Det är lättare att brodera. Framför allt när man ska göra flera moment. Det är fortfarande så att det tar lite tid på att bli bra på att brodera men det blir lättare att lära upp någon, säger Christian Brunnfors.

Maskinvaran kan läsa av en sträckkod för att läsa in ett mönster. Då ställer maskinen in startpositionen för nålen. Information om var det ska broderas med mera läses in vilket underlättar för operatören.

– Ska det vara 3D-effekt så har man med en speciellt skumgummimaterial för att få höjd på brodyren. Det blir mindre risk att det blir fel, säger Christian Bunnfors medan maskinen broderar en logga av det svenska dödsmetalbandet Opeth.

Sätter färg på tråden

Boråsföretaget hade också med sig tilläggsenheten Colorreel som färgar tråden i direkt anslutning till brodyrmaskinen. Med Coloreel kan man skapa specialeffekter, gradienter och kombinera stygnmönster och färgövergångar.

Christian Bunnfors berättar att brodyr har vuxit sig starkare och starkare den senaste åren i Sverige och Norge.

Tilläggsenheten Colorreel färgar tråden innan den når brodyrmaskinen.

 

 

Läs vidare

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Han trycker HTV för MC-klubbar, Österlenturister och hårdrockare

Signs n’ Shirts trycker kläder och stickers åt allt från motorcykelklubbar och hårdrocksband till turister på Österlen. Sedan firman flyttade till en butik i Tomelilla under hösten har allt fler lokala företagare fått upp ögonen för verksamheten.
SS1

Direct Color Systems visar LED-printers på Fespa

Direct Color Systems ska demonstrera sina LED-printers på Fespa. Flatbädden UV-44 DTS släpptes förra året och är en mångsidig printer i mellanformat.
3_4View2_3846-1536x1119

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland