Brodyrmaskiner spänner tråden automatiskt

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERAD: 30 januari 2024
UPPDATERAD: 30 januari
Christian Bunnfors på ACG Nyström med brodyrmaskinen Tajima TMEZ SC1501 som spänner trådarna automatiskt.

ACG Nyström visade bland annat flera brodyrmaskiner under Nordic Profile Fair. Med sig hade de Tajima TMEZ SC1501 som har automatisk trådspänning.

– Det innebär att operatörerna har lättare att lära sig brodera och man kan vara säker på att det alltid kommer ut bra kvalitet för du ligger alltid rätt i trådspänningen. Det är en stor fördel, säger Christian Bunnfors, mjukvaru- och serviceingenjör på ACG Nyström.

Maskinen har en separat pressarfotsmotor med en separat drivning vilket förbättrar resultatet på knepigare material som till exempel kepsar.

Tajimans enkelhet har gjort det lättare att oerfarna användare vågar köpa maskinen.

– Det är lättare att brodera. Framför allt när man ska göra flera moment. Det är fortfarande så att det tar lite tid på att bli bra på att brodera men det blir lättare att lära upp någon, säger Christian Brunnfors.

Maskinvaran kan läsa av en sträckkod för att läsa in ett mönster. Då ställer maskinen in startpositionen för nålen. Information om var det ska broderas med mera läses in vilket underlättar för operatören.

– Ska det vara 3D-effekt så har man med en speciellt skumgummimaterial för att få höjd på brodyren. Det blir mindre risk att det blir fel, säger Christian Bunnfors medan maskinen broderar en logga av det svenska dödsmetalbandet Opeth.

Sätter färg på tråden

Boråsföretaget hade också med sig tilläggsenheten Colorreel som färgar tråden i direkt anslutning till brodyrmaskinen. Med Coloreel kan man skapa specialeffekter, gradienter och kombinera stygnmönster och färgövergångar.

Christian Bunnfors berättar att brodyr har vuxit sig starkare och starkare den senaste åren i Sverige och Norge.

Tilläggsenheten Colorreel färgar tråden innan den når brodyrmaskinen.

 

 

Läs vidare

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Drupa i samarbete med amerikansk printmässa

Messe Düsseldorf Group som arrangerar Drupa har ingått ett strategiskt samarbete med Printing United Alliance som arrangerar Printing United Expo i USA. 
drupa24_MT35845

Bryggerijätte förvärvar tryckföretag i Stockholm

Förvärvet är en del av en satsning på textil- och merchandise inom restaurang- och besöksnäringen.
Spendrups_Swagg-3

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper