Årets första nummer av Sign&Print är här!

PUBLICERAD: 1 februari 2024
UPPDATERAD: 1 februari

Den här gången tar vi tempen på några av landets mångsidiga profil- och promotionföretag. Vi är glada över att kunna bjuda på en exklusiv intervju med New wave groups vd Torsten Jansson från huvudkvarteret i småländska Kosta. Vi har också besökt Nordic Profile Fair i Jönköping.

I Karlstad är konkurrensen om profilkunderna stor vilket veteranerna TAG Reklam och Prepare Brands vittnar om. Med två olika inriktningar har de hittat varsitt sätt att bli framgångsrika och lönsamma.

I skånska Arlöv har tre kompanjoner med erfarenhet från stora grafiska företag startat e-handelsföretaget Tidaj. Med snabba beslutsvägar och målet att göra det enkelt att göra sin beställning så har de lyckats få stora kunder som uppdragsgivare.

Vi har träffat New Wave Groups vd Torsten Jansson som i ett längre reportage berättar om resan från källartryckeri till internationell miljardkoncern.

På Nordic Profile Fair träffade vi företag som erbjuder allt från profilvatten och baseballjackor till brodyrmaskiner, pennor och kepsar. På mässan pratade vi med arrangören och branschorganisationen PWA som berättade om varför vissa aktörer föredrar att mässan anordnas på våren medan andra ser hösten som den bästa tiden att visa upp sina nyheter.

I Glasriket träffade vi Reklamlabbet som länge velat uppgradera sitt textiltryck. Nu har företaget investerat i Mimakis DTF-lösning.

Ett annat framgångsrikt företag hittar vi i Skåne. Ystad Wrappings grundare Mattias Averfalk hade tänkt foliera fordon för sin egen skull men det visade sig att det fanns ett stort uppdämt behov och snart var företaget fött. Nu har de börjat printa vinylerna i huset.

Läs också om Ricohs nya affärsområdeschef Marie Jonson de Sharengrad som har lång erfarenhet av den grafiska branschen och säger att företagen står inför stora teknikskiften.

Trevlig läsning!

Läs vidare

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)