Matilda Iverlund ny vd på Paper Province

PUBLICERAD: 9 februari 2024
UPPDATERAD: 9 februari
Matilda Iverlund blir ny vd på Paper Province.

Paper Province har rekryterat Matilda Iverlund, som närmast kommer från Billerud, som ny vd.

Paper Province 130 medlemsföretag arbetar tillsammans med klustrets övriga intressenter såsom regioner, kommuner och akademi, för att ta samhället in i framtiden med hjälp av skogen.

– Vi är mycket nöjda att ha landat i rekryteringen av Matilda Iverlund efter en omfattande och gedigen sök- och urvalsprocess. Hon har en förmåga att omvandla idéer till konkreta initiativ och besitter ett starkt samhällsengagemang, som vi tror kommer att passa perfekt i vd-rollen, säger Anders Brolin, ordförande för Paper Province styrelse.

Matilda Iverlund kommer närmast från Billerud där hon jobbat med starten av världens modernaste kartongmaskin, KM7. I dag ansvarar hon för ett programkontor i ett transformationsprogram med fokus på den nordamerikanska kartongmarknaden. Tidigare har hon arbetat på bland annat Svenska Kraftnät och Lantmäteriet. Nu kliver hon in i rollen som vd för världens ledande näringslivskluster med fokus på skogen.

– Paper Province jobbar med många viktiga frågor där skogen har en central roll, både på kort och lång sikt. Jag ser fram emot att få utforska dessa möjligheter och lära känna medlemsföretagen och personalen. Det ska också bli spännande att sätta kursen framåt och säkra hur vi som kluster kan göra störst samhällsnytta, säger Matilda Iverlund.

Rötterna i Värmland

Matilda Iverlund är utbildad civilingenjör vid Kungliga Tekniska Högskolan och har bott i Stockholm under flera år. Rötterna har hon däremot i Värmland. Hon är uppväxt i Arvika och är i dag bosatt i Karlstad, där Paper Province har sitt kontor och hennes nya arbetsplats är placerad. Hon är engagerad i samhällsfrågor som rör hållbarhet, fritid och rörelse, bland annat som förtroendevald i Karlstads kommuns kultur- och fritidsnämnd.

– Med sin gedigna erfarenhet och förmåga att leda och utveckla verksamheter, i såväl privat som offentlig sektor, kommer Matilda att spela en central roll i att stärka Paper Province position som en föregångare inom den cirkulära bioekonomin. I år fyller klustret 25 år och Matilda får börja det nya jobbet med att fira det tillsammans med personalen och medlemsföretagen, säger Anders Brolin.

Matilda Iverlunds tydliga koppling till branschen tror Anders Brolin och resten av styrelsen ger henne en bra utgångspunkt för att ta denna samverkan till nästa nivå.

Hon börjar sin nya tjänst 20 maj 2024 och tar över vd-posten efter Sandra Sundbäck, som gick vidare till nya utmaningar vid årsskiftet.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w