Agfa klättrar högre med nya Anapurnan

PUBLICERAD: 13 februari 2024
UPPDATERAD: 13 februari
Den nya modellen av inkjet-skrivaren Anapurna H3200 ska vara upp till 70 procent snabbare än sin föregångare. Foto: Pressbild

Ett betydande steg framåt när det gäller både hastighet och utskriftskvalitet. Så beskriver Agfa den nästa generationen av storformatshybriden Anapurna som visas under Fespa.

Den första Anapurna-modellen lanserades för över två decennier sedan och sedan dess har skrivarfamiljen genomgått förbättringar på flera plan. Den nya versionen av Anapurna H3200 är enligt Agfa nästan 70 procent snabbare än den tidigare modellen. I praktiken ska det innebära ett rejält kliv uppåt i produktivitet för skyltmakare och tryckerier som snabbt ska kunna skifta mellan en bred flora av olika jobb.

– Den nya versionen av Anapurna H3200, som är känd för sin exceptionella mångsidighet och orubbliga tillförlitlighet, kombinerar nu dessa egenskaper med en ökning av produktiviteten och förbättrad kvalitet. Det här steget understryker Agfas engagemang för innovation och att leverera förstklassiga lösningar som är i linje med våra kunders föränderliga behov, säger Philip Van der Auwera, produktchef Sign & Display på Agfa i ett uttalande.

Precis som sin föregångare har Anapurna H3200 en uppsättning med sex färger plus vitt och UV-LED-härdning. Det som skiljer dem åt är att bland annat att den nya modellen har en motor med helt ny design för att ge en betydande produktionsökning. Snabba skrivhuvuden ska se till att maskinen kan få igenom upp till 66 kvadratmeter i timmen i produktionsläge, och Agfa lovar hög utskriftskvalitet på såväl flexibla som styva material. Dessutom kan skrivarens nyutvecklade matningsfunktionen för skivmaterial ge effektiv produktion på styva material med möjligheten att printa upp till fyra skivor samtidigt.

Den förbättrade shuttle-funktionen bidrar också till förbättrad bildkvalitet, särskilt märkbart i mörkare toner. Anapurna H3200 kan skriva ut på ett brett spektrum av applikationer, från obestruket styvt media som plast till rullmedia som vinyl, banderoller, canvas och belagda textilier. Det GREENGUARD Gold-certifierade bläcket ska ge kraftiga färger och ett brett färgomfång och tillsammans med Agfas patenterade Thin Ink Layer-teknologi ska bläckförbrukningen kunna hållas på ett minimum.

Utvändigt har Anapurnan också uppgraderats för att få ett nytt fräscht utseende, men även för att bidra till en säkrare arbetsmiljö med en skyddsfunktion vid stängning.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2

Om ett år pratar vi inte längre om AI – då använder vi det

Vi har pratat med konsulten och läraren Kåre Bjørn Jensen från Intellia om hur AI dyker upp i de grafiska produktionsprogrammen och hur det kommer att påverka arbetet i framtiden.
Kare_01

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w