Agfa klättrar högre med nya Anapurnan

PUBLICERAD: 13 februari 2024
UPPDATERAD: 13 februari
Den nya modellen av inkjet-skrivaren Anapurna H3200 ska vara upp till 70 procent snabbare än sin föregångare. Foto: Pressbild

Ett betydande steg framåt när det gäller både hastighet och utskriftskvalitet. Så beskriver Agfa den nästa generationen av storformatshybriden Anapurna som visas under Fespa.

Den första Anapurna-modellen lanserades för över två decennier sedan och sedan dess har skrivarfamiljen genomgått förbättringar på flera plan. Den nya versionen av Anapurna H3200 är enligt Agfa nästan 70 procent snabbare än den tidigare modellen. I praktiken ska det innebära ett rejält kliv uppåt i produktivitet för skyltmakare och tryckerier som snabbt ska kunna skifta mellan en bred flora av olika jobb.

– Den nya versionen av Anapurna H3200, som är känd för sin exceptionella mångsidighet och orubbliga tillförlitlighet, kombinerar nu dessa egenskaper med en ökning av produktiviteten och förbättrad kvalitet. Det här steget understryker Agfas engagemang för innovation och att leverera förstklassiga lösningar som är i linje med våra kunders föränderliga behov, säger Philip Van der Auwera, produktchef Sign & Display på Agfa i ett uttalande.

Precis som sin föregångare har Anapurna H3200 en uppsättning med sex färger plus vitt och UV-LED-härdning. Det som skiljer dem åt är att bland annat att den nya modellen har en motor med helt ny design för att ge en betydande produktionsökning. Snabba skrivhuvuden ska se till att maskinen kan få igenom upp till 66 kvadratmeter i timmen i produktionsläge, och Agfa lovar hög utskriftskvalitet på såväl flexibla som styva material. Dessutom kan skrivarens nyutvecklade matningsfunktionen för skivmaterial ge effektiv produktion på styva material med möjligheten att printa upp till fyra skivor samtidigt.

Den förbättrade shuttle-funktionen bidrar också till förbättrad bildkvalitet, särskilt märkbart i mörkare toner. Anapurna H3200 kan skriva ut på ett brett spektrum av applikationer, från obestruket styvt media som plast till rullmedia som vinyl, banderoller, canvas och belagda textilier. Det GREENGUARD Gold-certifierade bläcket ska ge kraftiga färger och ett brett färgomfång och tillsammans med Agfas patenterade Thin Ink Layer-teknologi ska bläckförbrukningen kunna hållas på ett minimum.

Utvändigt har Anapurnan också uppgraderats för att få ett nytt fräscht utseende, men även för att bidra till en säkrare arbetsmiljö med en skyddsfunktion vid stängning.

Läs vidare

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)