Entevor köper The Brand Studios konkursbo

PUBLICERAD: 5 mars 2024
UPPDATERAD: 5 mars
Jenny Ebers på The Brand Studio och Thomas Blomqvist på Entevor.

I februari gick The Brand Studio i konkurs. Nu köper Entevor konkursboet, anställer delar av personalen och driver vidare varumärket från ny ort.

Jenny Ebers har drivit Profil- och reklambyrån The Brand Studio i Nynäshamn sedan starten 2014. Skylt- och kommunikationsföretaget Entevor i Jordbro i södra Stockholm kommer driva vidare The Brand Studios varumärke med delar av personalen.

– Skyltar är vår grund men det är relativt ofta som vi får förfrågningar från våra kunder om vi kan leverera profilprodukter, så tankarna har funnits där men inte kunskapen. Nu såg vi möjligheten i att få in både lång erfarenhet och samtidigt en komplett maskinpark för att kunna tillfredsställa våra kunders behov. The Brand Studio kommer leva kvar som ett varumärke i vår nya profilavdelning, säger Thomas Blomqvist, sales manager för Entevor, i en kommentar.

Entevor ser fram emot att kunna erbjuda sina kunder ett ännu bredare utbud och bli en helhetsleverantör inom skylt, tryck, profil och reklam.

”Såg bara möjligheter”

– Jag kunde inte önska mig en bättre lösning. Mitt i allt elände av konkursen hörde Tobias Åhs, VD på Entevor av sig, till både mig och Christian och frågade oss om vi var sugna på att driva vidare verksamheten. Mötet dagen efter ledde till att vi började planera för hur allt ska gå till. Vi var väldigt entusiastiska och entreprenörer som vi är så såg vi bara möjligheter, säger Jenny Ebers på The Brand Studio.

The Brand Studio kommer omlokalisera verksamheten till Jordbro i sydvästra Stockholm.

– Nu har vi tömt The Brand Studios gamla lokaler och flyttat hela den gamla verksamheten upp till Jordbro där Entevor har sitt säte. Under nästa vecka ska vi börja bygga upp ett showroom och se till så att produktionen kommer igång på nytt, säger Jenny Ebers.

 

 

Entevor

Företaget arbetar rikstäckande med helhetslösningar för skyltar och kommunikationsplatser. Endevor arbetar med reklammontage, från konceptutveckling, konstruktion, bygglov till montering, affischering och underhåll. Sedan företaget startade har de byggt cirka 20 000 skyltar, till exempelvis av den typen som står på stormarknadernas parkeringar. De monterar 12 000 affischer varje helg tillsammans med sitt nätverk av entreprenörer från Haparanda till Ystad. Entevor omsatte 81 miljoner kronor 2023.

The Brand Studio

The Brand Studio är en kreativ profil- och reklambyrå med fokus på personlig service och bra kvalitet. ”Vi hjälper företag att välja rätt reklamprodukter när de vill synas. Hos oss får man hela paketet – från idé och design till färdig produkt i handen”. The Brand Studio omsatte 7,2 miljoner kronor 2023 men gjorde en förlust på 277 000 kronor.

 

 

Läs vidare

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm