Kreativ fräsning och skärning i rampljuset

Foto: Pressbild
PUBLICERAD: 6 mars 2024
UPPDATERAD: 6 mars
Precis som förra året ställer Kongsberg PCS och MultiCam ut i samma monter.

Kongsberg PCS och MultiCam kör en favorit i repris från förra årets Fespa och visar varsin flaggskeppsmodell: skärbordet C24 respektive CNC-fräsen Apex3R.

Efter Kongsbergs förvärv av MultiCam sommaren 2022 har de två tillverkarna av efterbehandlingsutrustning ställt ut tillsammans på Fespa. På årets mässa vill man visa besökarna hur de kan öka sin produktivitet, effektivitet och kreativitet med teknikens hjälp. Hur skylt- och displayföretag kan strömlinjeforma sina arbetsflöden och automatisera sin produktion.

– I vår monter kommer vi att demonstrera precisionen och kraften med vilken våra system skär, bigar och bearbetar en rad olika material. Vi kommer att lyfta fram hastigheten och enkelheten i produktionen, såväl som några av de underbara unika designer som har skapats med Kongsberg C24 och MultiCam Apex3R, säger Frank Walter, försäljningsdirektör för Kongsberg PCS i EMEA-regionen, i ett pressmeddelande.

MultiCam visar alltså sin parad-fräs Apex3R som kan hantera en mängd olika material som till exempel plast, aluminium, trä och kompositmaterial. Den har en kraftig spindel och en stålram som är anpassad för små och stora fräsarbeten. Den finns med enkel eller dubbel kniv, kamera, motoriserad sugkoppling, skydd med mera. En maskin som återförsäljaren Alvöen installerat hundratals av i Norden genom åren.

Kongsberg ställer ut skärbordet C24 med flera olika verktygsalternativ, till exempel CorruSpeed-verktyget, Psaligraphy-kniven och RotaCut-verktyget, samt alternativ som i-kamera och Fast Tool Adapter.

Under Fespa kommer den så kallade High-Power Milling Unit (HPMU) att visas. En enhet som gör det möjligt att till exempel fräsa, konturskära, borra och gravera i material som skummad eller fast PVC, akryl, aluminium, trä, MDF och kompositmaterial. Även mjukvaran iPC (i-cut Production Console) demonstreras samt ett tillval för manuell rullmatare.

Kongsberg tar med sig sitt bästsäljande skärbord C24.

Läs vidare

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Senaste nytt

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5