Konica Minolta ökar flexibiliteten i efterbehandlingen

PUBLICERAD: 18 mars 2024
UPPDATERAD: 18 mars

Den nya hybrida inlinestaplaren – Multi-Purpose Stacker XL – stödjer bland annat stapling av långa ark med lyft och transport av tungt papper.

Plockmatic MPS XL är en multifunktionsstaplare som kan stapla en mängd olika mediastorlekar, från 21×21 centimeter upp till ark så stora som 33×129,5 centimeter (Konica Minolta Color Engines maximala arkstorlek). Den långa arkstaplaren utökar kapaciteten för att stapla banderoller hos Konica Minoltas AccurioPress-produktionsskrivare.

MPS XL staplaren ansluts till Konica Minolta Large Capacity Stacker LS-507 för att stapla stora volymer av långa ark – såväl som ark av standardstorlek – och är utrustad med flera sensorer som kan upptäcka pappersstopp och begränsningar i staplingskapacitet vilket kommer att utlösa en mjukstopp i skrivaren.

Integration och den automatiserade kommunikationen gör det enkelt för operatörer att stoppa och återuppta jobb direkt från staplarens kontrollpanel.

Det är också enkelt att fästa och ta loss MPS XL Stacker från skrivaren. Den kan manövreras (höjas och sänkas) offline så länge den är ansluten till ström.

Anpassad till de flesta Konica Minoltas produktionsskrivare

MPS XL Stacker är för närvarande kompatibel med Konica Minolta AccurioPress C14000, C12000, C7100, C7090, C4080 och C4070 digitala produktionspressar. Den nya staplaren är dimensionerad för en maxlast på 40 kilo eller en maximal stapelhöjd på upp till 17 centimeter för ark under 71 centimeter och upp till 14 centimeter för längre ark.

Den här funktionen möjliggör staplingsfunktioner som inte bara matchar verkliga produktionsvolymer, utan också presenterar en lösning för att transportera och lyfta tunga pappersstaplar.

Växla enkelt mellan olika produktionsflöden

MPS XL Stacker fungerar också bra med Plockmatic SD-435/450 häftapparater. Med dem kan kunderna växla mellan Konicas staplare LS-507 och MPS XL staplare, vilket gör att de kan matcha förändrade produktionskrav med en lämplig efterbehandlare.

– Med det utökade utbudet av pappersstorlekar för stapling och möjligheten att enkelt docka och frigöra staplaren våra AccurioPress produktionsutskriftsenheter, kan våra kunder snabbt byta från att skriva ut stora volymer plano-ark till att göra broschyrer, säger Dino Pagliarello, senior vice president, portföljförvaltning och planering, Konica Minolta.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper