EFI utökar ett redan stort sortiment

Foto: Søren Winsløw
PUBLICERAD: 21 mars 2024
UPPDATERAD: 22 mars
EFI VUTEk Q3h XP från EFI är en hybrid flatbädd/rulle-skrivare.

Med upp till 50 skrivare i sortimentet är det svårt att föreställa sig att EFI har några luckor som måste fyllas. Ändå visar de två skrivarenyheter på Fespa.

Electronics For Imaging (EFI) presenterar EFI VUTEk Q3h XP-skrivaren, som är en hybrid LED-skrivare, med en flexibel och mångsidig produktionsnivå, samt nästa generations 3,2 meter EFI Pro 33r rull-till-rulle LED-skrivare.

– Vår omfattande portfölj av produktionsskrivare med den mest avancerade tekniken är vår styrka och gör att vi har en lösning för varje kund, säger Ken Hanulec, EFI VP of Worldwide Marketing på en presskonferens.

EFI VUTEk Q3h XP

Med sin världsdebut är den nya 3,3 meter breda VUTEk Q3h XP hybrid flatbädd/rulle LED-skrivaren designad för att leverera högkvalitativa bilder på en hög produktionsnivå. Skrivaren är tillgänglig med fyra (CMYK) eller sex (CMYK, lc, lk) färger och valfritt vitt eller klart bläck.

Den är industriellt byggd för produktion dygnet runt, året runt. Den producerar upp till 96 plåtar per timme (cirka 905 kvadratmeter per timme) och har avancerad mediahantering för både rulle och ark, samt automatiseringsmöjligheter för dem som är kritiska till dagens arbetsrelaterade frågor och kostnadsminskande initiativ.

EFI Pro 33r

Den nya 3,2 meter långa EFI Pro 33r rull-till-rulle LED-skrivaren är baserad på den mycket framgångsrika Pro 32r+-plattformen men har fått anmärkningsvärda förbättringar av skrivarens övergripande prestanda – inklusive en hastighetsökning på upp till 35 procent i POP-läge samt högre bildkvalitet och punktnoggrannhet med de nya 5 picoliters Ricoh Gen-6-skrivhuvudena.

Standardfunktioner som främjar processeffektivitet inkluderar ett mesh-kit för utskrift på porösa substrat, en skrynkelanalysator för att undvika kontakt med skrivhuvudet, inbyggd bakgrundsbelysning och en Fiery digital frontend (DFE).

För att lägga till mångsidigheten finns den tillgänglig i vit och klar (UltraClear Coat), Y-sliters, automatisk blockering med mera. Utskriftshastigheten är upp till 260 kvadratmeter per timme. Pro 33r-plattformen är byggd för att hjälpa kunder att bli mer konkurrenskraftiga och lönsamma, och därigenom vinna fler jobb och sänka deras driftskostnader, säger Ken Hanulec.

Marabu är återförsäljare för EFI:s produkter i Sverige.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper