Summa automatiserar arbetsflödet för skärning inline

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERAD: 25 mars 2024
UPPDATERAD: 26 mars
Bart Robbrecht på Summa vid F1612. Iläggaren syns till höger i bild. Längst till vänster ser du roboten som sorterar materialet.

Summa visade bland annat inlinelösningar med iläggare till sina digitala skärbord och textillaserskärare under Fespa.

Summa gav stort utrymme till sitt digitala flatbäddsskärbord F1612 i sin mässmonter.

– Där är vår största nyhet att den kommer med en skiv- och brädiläggare. Du tar skivan och transporterar den till bordet. I slutet har vi vårt robotlösning som sorterar jobben. Operatören kan låta maskinen arbeta. Den kör hela produktionsrundan och sedan kan operatören plocka upp provexemplaren som redan är sorterade i slutet, säger Bart Robbrecht, på Summa i Belgien.

Det multifunktionella huvudet kan rymma upp till tre moduler samtidigt. Centralenheten innehåller en positioneringslaser och ett integrerat kamerasystem för snabb och exakt igenkänning av konturskärmärken. Maskinen erbjuder en vertikal kraft på 10 kilo och innehåller ett brett utbud av verktyg.

”Mångsidig maskin”

Vilka kunder riktar sig lösningen till?

– F1612 är en väldigt mångsidig maskin så kunder kan vara inom skyltapplikationer. Alla som jobbar med skylt och display-applikationer kan använda de här maskinerna och hitta fördelar med att använda dem. Fördelarna med den automatiska systemet är att den inte begränsar dig, du kan också arbeta med förpackningar. Men vi har fortfarande rullar till den. Även om maskinen är fullt automatiserad kan du behålla mångsidigheten av grundmodellen av F1612. Rullarna finns där och du kan göra göra dina slutgiltiga skärningar, säger Bart Robbrecht

Bart Robbrecht med laserskärmaskinen Summa L1810 som används till textilier i allmänhet och sportkläder i synnerhet.

På lasersidan visade Summa L1810 som används för att skära textilier.

– Vi fokuserar på sportkläder men den går att använda till alla typer av textilier. Vi har också en 3,2-version som mest används för soft signage när det är stora format, säger Bart Robbrecht.

Laserstrålens fokus leder till långtgående precision även i högproduktionsmiljöer, enligt Summa. Den gör också jobbet på lätt förvrängda textilier.

”Stor förbättring”

Kunder som kan vara intresserade av produkten är till exempel sådana som jobbar med sportkläder eller annan textil, berättar Bart Robbrecht.

– Det vi tar med som en nyhet här är iläggaren Board Feed Pro 75. Den ger en mycket mer stabil matning till maskinen. Den kan garantera högre kvalitet och noggrannhet på skärningen eftersom materialet får vila helt innan det kommer till bordet. Det ger oss en stor förbättring på hur den registrerar vilket gör den så mycket lättare att arbeta med. Att byta rullar är ett enmansjobb, till exempel. På en-två minuter har du nya rullar.

 

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm