Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

PUBLICERAD: 16 april 2024
UPPDATERAD: 16 april
”Jag är full av idéer vad jag kan göra och jag vill gärna jobba med fria händer och designa nya saker” säger Mia Vindelhed.

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.

– Det är supernytt för mig. Jag kommer från Tegnässkidan där jag varit verksamhetsledare. När jag fick höra att de skulle stänga tryckeriet eller sälja det tyckte jag att någon måste ta över. Jag kände att jag får ta tag i det här, säger Mia Vindelhed.

Hon köpte upp utrustningen och startade aktiebolaget Mias tryck och konsulting AB. Lokalen var lite av ett barndomsställe för henne, berättar Mia. Hennes morfar var fotograf och hade firma i lokalen. Sedan tog hennes pappa över och utökade med radio- och teknik. Sedan dess har det varit tryckeri med ägare utanför familjen.

Mia Vindelhed vid sin brodyrmaskin.

Men senare i vår flyttar hon verksamheten någon mil söderut till hemmet i Tvärålund.

– Jag har inte hållit på med det här tidigare så jag håller på och lär mig från grunden. Först och främst hur man sköter en firma. Sedan hur alla program fungerar och samkör med maskinerna och hur man designar grejer. Jag har ganska basicgrejer: en Rolandskrivare som jag trycker affischer och klistermärken i. Sedan trycker vi på kläder och har en värmemaskin. Vi har en brodyrmaskin så vi kan brodera lite allt möjligt, säger Mia Vindelhed.

Breddar utbudet

Initialt kommer hon att driva företaget själv och idéerna är många.

Mia vill utöka verksamheten till att även jobba med marknad, event och reklam. Hon kommer även producera give aways och mässprodukter för industrierna i byn.

– Jag kommer också göra dekalkit för bilar. Det finns ett stort garage på nedervåningen. I framtiden vill jag även foliera bilar.

Mia Vindelhed har också en dröm om att börja trycka på gamla kläder av bra kvalitet där det gamla trycket kanske blivit slitet. Det finns också tankar på att använda andrasorteringskläder med mindre fel men av bra kvalitet och göra nya tryck för försäljning.

Vilka utmaningar finns det med att driva ett tryckeri i en glesbygdsort i Västerbotten?

– Tvärålund är en växande by. Jag hoppas det kommer mer företag hit. Sedan måste jag nog fara runt till kunderna när jag lanserar mig. Jag kanske får göra mer besök i Vindeln men det är inte mer än 1,5 mil. Jag får köra bil. Det är där utmaningarna är men jag ser det inte heller som ett hinder.

– Utmaningen är att komma i gång och få i gång allt på den nya platsen. Jag är full av idéer vad jag kan göra och jag vill gärna jobba med fria händer och designa nya saker. Jag är hands on och syr också för hand.

Läs vidare

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke