Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

PUBLICERAD: 19 april 2024
UPPDATERAD: 19 april
Hiroaki Shimosaka, Senior General Manager på Fujifilm, framför den samlade pressen vid Pre-Drupa Press Briefing. Foto: Messe Düsseldorf / ctillmann

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.

Fujifilm firar 90 år i år och markerar det genom att slå samman sina två grafiska divisioner, Graphic Communication och Business Innovation, för att stå ännu starkare inom hela det grafiska segmentet. Det inkluderar allt från offset- och flexoplåtteknologi till toner- och inkjetteknologi samt avancerade programvarulösningar.

B2-formatet intressant

– År 2011 lanserade vi den hittills snabbaste inkjet B2-skrivaren, som blev känd för sin höga kvalitet, JetPress 720S som kunde producera 2 700 ark per timme. Vi har över 300 maskiner på marknaden idag och på Drupa kommer vi att visa den senaste modellen JetPress 750 HS (High Speed) som skriver ut 5 400 ark per timme, säger Hiroaki Shimosaka, Senior General Manager på Fujifilm.

Fujifilm visar också sin nyhet, Revoria 12500, som är en B2-tonerskrivare. Inga företag har tidigare lyckats göra produktions-skrivare större än B3-formatet, så det blir spännande att se vad denna nya maskin kan åstadkomma.

Inkjet sprider sig till nya segment

Den framgångsrika utvecklingen av JetPress-serien har gjort att Fujifilm nu också utforskar nya marknader för teknologin. De visar JetPress 1160 CFG, som är en rullbaserad pappers- och kartongskrivare, som Fujifilm har haft stor framgång med i Japan där de har 150 maskiner. Nu lanseras den i resten av världen. Samtidigt utrustas maskinen med en ny pappersstabiliseringsmodul.

Dessutom kommer Fujifilm att visa JetPress 790, som också är en rullbaserad skrivare, men denna är avsedd för etiketter och flexibla förpackningar. Bandbredden är 79 cm, upplösningen är 1 200×1 200 och hastigheten är 50 meter per minut.

Storformat

Tillsammans med partnern Barberan har Fujifilm utvecklat en single-pass inkjetjätte för wellpapproduktion. De presenterar också en ny Acuity Hybrid storformatsskrivare med en ny färgteknologi som de kallar AquaFuze. Den är vattenbaserad men innehåller fotoinitiatorer som härdar med UV-LED. Enligt Fujifilm är det en färg som kombinerar det bästa från vatten-, lösningsmedels- och UV-färger.

Det kommer att visas mycket mer än det nyss nämnda, men detta förväntas vara höjdpunkterna.

Läs vidare

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke