Epson släpper nya textilskrivare

PUBLICERAD: 3 september 2015
UPPDATERAD: 3 september

Epson_sublim-printer

Två nya färgsublimeringsskrivare ingår från och med i dag i Epsons sortiment. Båda skrivarmodellerna, SC-F7200 och SC-F6200, framställer tryckta textilier som kläder, sportkläder och hemtextilier, men SC-F6200 sublimerar också på en mängd hårda material. Den kan till exempel användas för att sublimera på skräddarsydda varor som muggar och mobilskal.

– Tack vare sina nya, förbättrade funktioner öppnar SC-F6200 upp ett otal nya möjligheter för fotomarknaden att skriva ut foton på material som till exempel metall och trä, säger Neil Greenhalgh, produktchef för Epson Europe. Parallellt med detta har SC-F7200 skapats och utvecklats exklusivt i syfte att hjälpa ”rulle-till-rulle”-textilmarknaden att framställa fantastiska resultat.

Bägge skrivarna använder Epsons Precisioncore TFP-skrivhuvud och arbetar med bläckuppsättningen Ultrachrome DS. Epson har också tagit fram ett nytt HDK Black-bläck som ska framställa neutrala svarta nyanser och djupa skuggor för textilutskrifter och jämna nyansövergångar på hårda material.

 

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Senaste nytt

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Konica Minolta och Fujifilm i strategiskt samarbete

Konica Minolta och Fujifilm Business Innovation Corp. meddelar att de har undertecknat ett avtal med avsikt att undersöka möjligheterna till ett strategiskt samarbete. Fokus för samverkan ska vara inom multifunktions-, kontors- och produktionsskrivarsegmenten.
fuji-konica

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Här är bolagen som tar över V-Tab

Det ser ut att bli ett danskt och ett skånskt företag som delar på konkursade V-Tab.
FotoJet-(74)