Océ avslutade med hattrick i Skåne

Ronny Sundquist 2008Ronny Sundquist på Océ fick en bra avslutning på det gamla året. Tre viktiga affärer föll på plats innan årsskiftet – alla i Skåne.

– Parajett har haft ett bra år 2009 och har tagit hem en rad nya order, säger Ronny Sundquist. De beställde en tvillingmaskin med löpande bana som först kör ena sidan i ett torn och sedan den andra sidan i nästa. Variostream 8750 heter maskinen, som producerar 1200 svartvita A4-sidor per minut. Maskinen installeras nu i januari.

Holmbergs
Holmbergs i Malmö har köpt Varioprint 320 som gör 320 A4 per minut. Det är den snabbaste A4-skrivaren på marknaden och det blir den första installationen i Norden. Även den installeras nu i januari. Så här kommenteras investeringen av vd Jimmie Holmberg:

– Vi känner en starkt ökande volym på svartvit print. Det handlar både om att vi tagit några nya kunder och att existerande kunder köper mer. Boklinan som vi tidigare köpt ökar sin produktion och den kräver kompletterande produktion i ark. Då tyckte vi det var lämpligt att ha samma fabrikat.

– Sedan har vi också fått i uppdrag att göra Caterpillars manualer för de europeiska fabrikerna. Det är med logistik och hela hanteringen. Så print, plock-och-pack och distribution ingår. Vi börjar med fabriken i Grenoble i Frankrike.

– Vi blir först i den här delen av världen med denna nya maskin. Vi brukar inte vara först, men här handlar det om en uppsnabbad version av en beprövad maskin, så vi har vågat att vara först.

Lunds Universitet
Lunds Universitet har köpt Varioprint 6250, som gör 250 sidor i minuten. Den är även utrustad med tillhörande efterbehandling. Installation i januari.

– Det är lite trevligt att det händer lite i de södra regionerna. Vi har erkänt goda produkter för produktion och hade redan tidigare en stor kundmassa i södra Sverige. Men den har alltså nu blivit ännu större, säger Ronny Sundquist.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *