Cacidi skapar bättre Indesign-flöde

PUBLICERAD: 18 januari 2010
UPPDATERAD: 18 januari

Cacidi Production Server är företagets senaste tillskott för att automatisera rutiner i Adobe Indesign CS4. Syftet är att eliminera de många manuella processerna.

Cacidi Production Server består av en backend-server som tillsammans med ett arbetsflöde gör det möjligt för adminstratörer att skapa fördefinierade flöden. Dessa flöden integreras sedan direkt i Adobe Indesign Server.

I praktiken innebär det att man kan automatisera export till vanligen förekommande filformat som pdf, ps, eps och jpg. Det går även att automatisera preflight på jobb samt utskriftsrutiner.

Systemet använder också så kallade hot folders för hantering av Indesign-filer. Med insticksprogrammet Cacidi Close and Process kan användare leverera jobb till Cacidi Production Server direkt från sin klientversion av Indesign.

Cacidi Production Server släpps för Mac OS X Server och Windows Server. Priserna börjar från runt 28 000 kronor.

Läs vidare

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Fujifilm introducerar end-to-end-workflow

Fujifilm har samarbetat med eProductivity Software (ePS) för att visa hur Fujifilms XMF PressReady arbetsflödeslösning kan paras ihop och integreras med eProductivity Softwares MarketDirect StoreFront e-handel och MIS-system.
Fujifilm_ePS

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa