Ricoh med på hållbarhetslista

PUBLICERAD: 4 februari 2010
UPPDATERAD: 4 februari

I utnämningen framhävs särskilt ledarskap, miljöinnovationer och samhällsansvar. Företaget har förtjänat sin plats på rankinglistan genom modernisering av arbetsmiljöer, anpassning till kunders hållbarhetskrav och rent ekonomiska vinster. Speciellt poängteras företagets tydliga rapportering av olika hållbarhetsrutiner och initiativ.

– Vi är oerhört glada över att för sjätte året i rad uppmärksammas som ett av de 100 mest hållbara företagen i världen, säger Tom Waglan, Ricoh Europes Environmental Manager. Innovativa hållbarhetslösningar är styrande för vår FoU-avdelning Vi är stolta över vår livscykelsapproach rörande nyskapande, den erbjuder våra kunder tekniskt avancerade lösningar som är miljöanpassade från konstruktion till återvinning.

Företagen som valts ut till Global 100-listan har analyserats i detalj, jämförts med sina konkurrenter och därefter bedömts vara de globala företagen med de bäst utvecklade möjligheterna att effektivt hantera miljörisker, lednings- och samhällsansvar. Man har lagt stor vikt vid prestationer inom de här tre områdena, speciellt de som påverkar företagets resultat har haft betydelse för bedömning av ledningskvalitet och långsiktig finansiell styrka.

Från 2005 till 2009 har de 100 ledande företagen valts ut från över 1 800 större företag i alla branscher. Urvalet baseras på undersökning och analys av information som Innovest Strategic Value Advisors Inc., som nu ägs av RiskMetrics, i USA bidrar med.

Läs vidare

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959