Digitaltrycket växer på årets Ipex

När Ipex öppnar den 18 maj kommer de stora leverantörerna att vara på plats. Somliga på färre kvadratmeter än tidigare, och andra på fler.

Den största utställaren är i dagsläget HP. Det ger en fingervisning om var fokus ligger. Hela 38 procent av mässan upptas nämligen av digitaltryckutställare. Det är en tillväxt på 12 procent jämfört med Ipex 2006. I gengäld kommer offsetleverantörerna att representera 26 procent, jämfört med tidigare 46 procent. Så det råder inget tvivel om att digitaltrycket tar marknadsandelar.

På pre-Ipex-mötet i början av februari kunde man ana en lättare optimism. Iallafall när det talas ekonomi. Men ingen av leverantörerna behöver bortförklara att det är tuffa tider. Möjligen har botten nåtts, men svängningen sker inte med stormsteg.. Dock förväntas det att Ipex ska vara en språngbräda för en rad nya, innovativa produkter. inte minst inom programvara, webblösningar och digital produktion.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *