Apple släpper Aperture 3

PUBLICERAD: 10 februari 2010
UPPDATERAD: 10 februari

aperture3_webApples bildredigeringsprogram Aperture kommer nu i version 3.0. I versionen utlovas över 200 nya funktioner, inklusive nya sätt att tagga bilder för enklare åtkomst.

De nya taggfunktionerna bygger på Faces och Places, som presenterades i Iphoto 09. Med funktionerna kan du tagga ansikten och geotagga platser där dina bilder tagits.

På redigeringssidan går det nu att fixa till bilder med flera nya penslar. I penselpaketet ingår femton snabbpenslar, som polarisering och oskärpa. Nya Adjustment Presets gör det möjligt att använda förinställningar för att snygga till bilder.

Apple Aperture 3.0 kostar 1995 kronor. Har du redan en tidigare version av Aperture kan du uppgradera för 995 kronor. Mer information på Apples webbplats.

Läs vidare

Dataline växer genom förvärv i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Finskt affärssystem för tryckbranschen

Finska File Gallery besöker Sign&Print-mässan i Stockholm för att visa sitt affärssystem, Gallery ERP.
File Gallery

Smart verktyg för enkla beställningar

”Att sälja kommersiella trycksaker kan inte vara enklare.” Så beskriver Lasertryck sin Web2Print-lösning Whitelabel som visas på Sign&Print-mässan i september.
SPG

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449