Snart dags för Absolute Flexo Future 2010

PUBLICERAD: 15 februari 2010
UPPDATERAD: 15 februari

Var tredje år håller de nordiska flexoorganisationerna Sweflex, Norsk Flexo Forum och Dansk Flexo Forum en gemensam seminariedag. Den 22 april är det Helsingör i Danmark som står värd.

Seminariedagen är en mix av teknik och intressanta föredrag om branschens framtid. På tekniksidan har man bjudit in ett stort gäng leverantörer inom områden som aniloxvalsar, klichémontering, kemi, plastkulor och laser.

Shrink sleeves som alternativ till etiketter börjar bli en stor marknad. Här i Skandinavien är vi fortfarande på nybörjarnivå. Gerade Lasade på DCM, en av de främsta europeiska leverantörerna på området, talar om möjligheterna med shrink sleeves.

Konstnären Pia Villefrance Dann talar om förpackningar, design och funktion.

En tysk stormarknadskedja lade ut all sin förpackningsdesign på en byrå. Eftersom byrån har begränsad kompetens inom flexo, beslutade kedjan sig för att inte använda flexotryckta förpackningar. Dr John Anderson, chef för affärsområdet Packaging hos Kodak, talar om flexo och konkurrensen från andra tryckmetoder. Han berättar även hur flexo kan överleva och växa.

När man talar om Procter & Gamble spetsar många öronen. Företaget är en av världens största förpackningsbeställare. Mike Ferrari, Corporate R&D Art Director hos Procter & Gamble, har med sig en rad exempel på hur koncernen arbetar med förpackningar.

Seminariedagen börjar klockan 11.00 och pågår till 17.00. Anmäl dig på www.aff10.com.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449