Direktreklam tar av reklamkakan

Institutet för reklam-och mediestatistik,IRM,visar i sin statistik för 2009 att DR står sig stark i jämförelse med den genomsnittliga reklammarknaden.

De totala medieinvesteringarna under förra året minskade med 12,8 procent. För direktreklam skedde en minskning med 8 procent jämfört med 2008.

– Vi märker att många reklamköpare väljer mer säljdrivande annonsering, vilket är en av direktreklamens främsta styrkor. Detta är typiskt för lågkonjunktur, då det är viktigare att få en hög försäljning än att främst bygga varumärke, säger Göran Kontin, marknadschef på Svensk Direktreklam.

Reklammarknaden har haft ett tufft år med sjunkande siffror. Fjärde kvartalet visar dock tecken på en vändning med en minskning av medieinvesteringarna på sammanlagt 7,8 procent.

____________________________________________________________
Förändringar i medieinvesteringar jämfört 2008/2009
• Direktreklam – 8 procent
• Bilagor -10,5 procent
• Morgonpress – 20,1 procent
• Summa medieinvesteringar – 12,8 procent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Lackat och klart för arkmatad inkjet

Canon har i samarbete med Plockmatic tagit fram en sömlös integration mellan Canons arkmatade digitala tryckpressar i varioPRINT iX-serien och Plockmatics DigiCoater Pro 400 HD LED efterbehandlingsmaskin. Kombinationen ska göra att kunderna kan producera högkvalitativa uv-lackade produkter i hög hastighet i ett automatiserat flöde.

Publicerat av: