Presstek satsar på sin 75DI

Presstek visar sin nya digitaloffsetpress 75 DI på Ipex. Modellen är en vidareutveckling av företagets DI-modeller och ska vara både vatten- och kemifri.

Pressen har en maximal tryckkapacitet på 16 000 ark i timmen. Max pappersformat är på 788 x 600 millimeter, medan minsta pappersformat är på 279 x 200 millimeter. Maskinen går att få i konfigurationer med fyra, fem eller sex färger.

75 DI-modellen använder också Pressteks senaste exponeringsteknik. Det innebär att det är en enda lins som exponeringsdioderna går genom. Enligt företaget ska det ge bättre exponeringskvalitet.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: