Océ närmar sig centrum

PUBLICERAD: 22 mars 2010
UPPDATERAD: 22 mars

sbpo1447 – Océ mot centrum1På måndagskvällen var det invigning av Océs nya lokaler i Esseltehuset i Solna. Till hjälp hade de kungens look-alike Jan Wolfhagen, som tagit vägen från säljare i grafiska branschen till branschens egen showartist.

– Det känns verkligen som att flytta till, inte att flytta från, säger en stolt vice vd Ronny Sundquist (till vänster) när han önskar de grafiska kunderna välkomna till de helt nyrenoverade lokalerna. Mycket närmre centrum och perfekt för kommunikation.

– Det är med tillförsikt vi flyttar hit, säger norrmannen John Bjørkmann, som sitter som vd i alla de nordiska bolagen och fått äran att klippa kvällens snöre.

– Vi har lagt ett bra år bakom oss, där vi klarade att gå med vinst trots de tuffa tiderna. Omsättningen ökade med fem procent till 280 miljoner och vinsten med 180 procent till 14 miljoner. På världsplan har Océ minskat betydligt mindre än snittet, så vi har vunnit marknadsandelar under det senaste året.

De nya lokalerna är på hela 1700 kvm, så nästan allt finns utställt. Dock ännu inte inkjetskrivaren som producerar 3000 sidor i minuten. Och just nu inte heller någon Arizona storformatsskrivare, eftersom de säljs snabbare än de hinner produceras.

Av Océs 112 anställda i Sverige, kommer 70 att utgå från det nya huset.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449