Indesign firar 10-årsjubileum

PUBLICERAD: 26 mars 2010
UPPDATERAD: 26 mars

Ytterligare ett Adobe-program jubilerar i år. Det är Indesign, som fyller tio. För att fira yngligen har Adobe gett ut en minnesbok.

Boken Page by Page: 10 Years of Designing with Adobe Indesign, berättar om programmets utveckling och de personer som arbetade med programmets utveckling. Boken är skriven av Pamela Pfiffner och tar även upp hur kreatörer arbetar och har arbetat med verktyget under dess, än så länge relativt korta, existens på byråer, redaktioner, förlag och tryckerier.

Boken ges ut i mitten av april av förlaget Blurb, men kan redan idag laddas ner på jubileumssajten.

Adobe Indesign lanserades för första gången på Seybold Boston den 2 mars 1999 och började säljas den 31 augusti samma år. Under utvecklingstiden gick programmet under namnet Shuksan, efter Mount Shuksan. Berget ligger i Whatcom County, Washington, där också Aldus hade sitt huvudkontor. Aldus gav ut Indesigns föregångare Pagemaker.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449